16 Януари 2019сряда17:35 ч.

Ден на бащата с вход свободен

Многобройни атракции очакват деца и родители в Националния военноисторически музей на 16 юни

/ брой: 113

автор:Дума

visibility 352

Многобройни атракции ще има в Националния военноисторически музей (НВИМ) на 16 юни, събота, от 10 до 18 ч., когато е обявен с вход свободен за Деня на бащата. За седма поредна година в началото на лятната ваканция децата и техните родители ще могат да се забавляват на ул. "Черковна" 92. Музеят ще се превърне в арена на увлекателни игри, смях, подаръци и веселие.
Специално за събитието Българската армия представя военни машини "Мерцедес", бойна бронирана "Командо-Селект", джип "Пясъчна котка", високопроходима линейка, участвала в различни мисии, и учебна катапултна седалка. Всички желаещи ще имат възможност да влязат в кабините на едни от най-атрактивните транспортни техники от външната експозиция на музея - вертолет Ми-24, самоходна минохвъргачка "Тунджа" и ракетен комплекс 2К 52 Фрог "Луна-М".
В Деня на бащата забавления ще има за всички - от най-малките до вече порасналите деца. Програмиране на роботи и създаване на видеоигри, зона с виртуална реалност, конструктор за млади откриватели, сглобяване на къщички, приказки за парите, решаване на логически задачи и разнообразни интерактивни игри не само ще стимулират логическото мислене, но и творческото въображение на малчуганите. В този ден за децата всичко ще е позволено - ще скачат на огромен матрак, сами ще си направят ключодържател или магнит от дърво, ще се снимат като военен пилот, ще рисуват дори върху вода, а в приказния град Щуроландия ще бъдат каквото си поискат - кмет, художник, готвач или журналист.
Една от най-големите авиокомпании в света ще има зона за забавление, към която в 11 ч. ще се присъедини Марио Бакалов, който ще разкаже за някои от най-интересните далечни дестинации и какво е да си пилот на най-големия пътнически самолет A380.
Лятната читалня ще посрещне малки и големи с увлекателни четива, интригуващи истории и книжки за оцветяване. Изморилите се ще си отдъхнат в специално обособен ТВ кът, където децата ще се забавляват с любими детски филми. А любителите на природата ще си починат в скаутския лагер в двора на музея.
Малчуганите и татковците ще могат да седнат зад волана на едни от най-модерните автомобили и любопитни превозни средства или пък на атрактивни модели велосипеди.

Тереза Мей под обстрел от чужди и свои

автор:Дума

visibility 31

Памук поникна на Луната

автор:Дума

visibility 182

Крах за Мей, неизвестност за Лондон

автор:Дума

visibility 192

КАК КОПРИВЩИЦА СТАНА ГРАД-МУЗЕЙ

автор:Петра Ташева

visibility 218

/ брой: 10

Има ли шанс да излезем от батака в земеделието

автор:Въто Христов

visibility 305

/ брой: 10

Софийската централна баня заСПА в музея

автор:Деси Велева

visibility 157

/ брой: 10