16 Януари 2019сряда17:35 ч.

"По следите на Жената котка..." с шедьоври на Лотрек и Пикасо

/ брой: 113

автор:Дума

visibility 429

Уникален за България аукцион с шедьоври на Лотрек, Пикасо, Паскин и други майстори класици ще привлече вниманието на колекционери от цял свят в неделя, 17 юни, в 18,30 ч., в столичната галерия "Класика". Търгът ще мине под мотото "По следите на Жената котка...", съобщи организаторът д-р Георги Генов. Част от творбите ще бъдат показани и по време на VIII издание на "Медийните оскари 2018" във Военния клуб на 15 юни. А три от картините на стари български майстори, осигурени от Съюза на галеристите, ще са подарък на наградените журналисти.
Картини за милиони вече са изложени, като само шедьовърът "Жената котка" на Тулуз Лотрек е на стойност над 300 хил. евро, твърди историкът Генов. Той е дал цяло състояние, за да откупи това произведение от колекция в Истанбул, съобщи неговият духовен баща и меценат акад. Васил Гюзелев. Творбата някога е била притежание на нашето царско семейство, но е продадена от наследниците на Борис III.
Есенният сезон в галерия "Класика" ще започне още от 20 юли с изложба на талантливата българска художничка Еми Кулинска от Париж, последвана от експозиция на Валентина Неделчева от Канада, проф. Г. Чапкънов - България, братята Никола и Добромир Маневи и др.

Тереза Мей под обстрел от чужди и свои

автор:Дума

visibility 31

Памук поникна на Луната

автор:Дума

visibility 182

Крах за Мей, неизвестност за Лондон

автор:Дума

visibility 192

КАК КОПРИВЩИЦА СТАНА ГРАД-МУЗЕЙ

автор:Петра Ташева

visibility 218

/ брой: 10

Има ли шанс да излезем от батака в земеделието

автор:Въто Христов

visibility 305

/ брой: 10

Софийската централна баня заСПА в музея

автор:Деси Велева

visibility 157

/ брой: 10