16 Януари 2019сряда17:40 ч.

Директор и зам.-директор на МВР си тръгват заради случая Пелов

автор:Дума

visibility 314

МВР освобождава ръководството на областната дирекция София – директор и заместник-директор. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев след заседание на комисията по вътрешни работи в НС. Припомняме, че по-рано днес БНР съобщи, че шефът на дирекцията Георги Григоров е подал рапорт за пенсиониране./Снимка БГНЕС/
Случаят с убития Владимир Пелов в Ботевград и това, че полицията не си е свършила работата там, са причина за уволненията.
Те не се справиха, включително спомнете си какви отговори даваха на вас. Същите отговори даваха вътре. Има някакъв дисбаланс, има нещо, което не е направено в цялата област, посочи министър Радев и обяви, че освобождава ръководството на областната дирекция на МВР.
Вчера проведох среща със служители на териториалното подразделение на МВР-Ботевград. След това се срещнах с кметовете на цялата община. Обсъдихме двойното убийство, който беше извършено в града. Обясних на колегите, че втори път не може да има подобен случай. Казах им още, че вторият избягал затворник трябва да се намери, за да се успокои обществеността, коментира Радев.
Той обяви четири спешни мерки, които трябва да се предприемат, за да се "оздрави обстановката в Ботевград".
Ще се засили полицейското присъствие в областта, което ще продължи и в следващите месеци. Кметовете трябва да провеждат ежемесечни срещи с кметовете в областта. Радев призна и за недокомплекта от 40 човека, който ще трябва да се запълни. Няма да вземаме сили, които да отиват в Бургас, за да не се отслабва капацитетът на Бургас през летните месеци. Тези мерки започнаха с анализите на МВР и ще се приложат и другаде, където се налага, стана ясно от думите на министъра.

 

 

Тереза Мей под обстрел от чужди и свои

автор:Дума

visibility 31

Памук поникна на Луната

автор:Дума

visibility 182

Крах за Мей, неизвестност за Лондон

автор:Дума

visibility 192

КАК КОПРИВЩИЦА СТАНА ГРАД-МУЗЕЙ

автор:Петра Ташева

visibility 218

/ брой: 10

Има ли шанс да излезем от батака в земеделието

автор:Въто Христов

visibility 305

/ брой: 10

Софийската централна баня заСПА в музея

автор:Деси Велева

visibility 157

/ брой: 10