15 Ноември 2018четвъртък15:41 ч.

И орден им дайте!

/ брой: 110

автор:Велиана Христова

visibility 581

Прокуратурата пак се изложи. Да искаш 6 години ефективен затвор за нечии деяния и съдът да оправдае извършителя напълно, това какво е? Срам за обвинители, които гърмят с искани наказания, пък после те се оказват с нищо недоказани. Това показа делото срещу бившия ректор на МУ-София проф. Ваньо Митев и наместника му Алексеев. Невинен е човекът, като сълза чист, че и благороден.    
Пред очите на поне 20 журналисти се състоя онова общо събрание, свикано според документите на вуза незаконно,  през октомври 2016 г. - преврат срещу избраната преди 3 месеца за ректор проф. Миланова, от което като в екшън частни охранители изхвърляха професори от залата и вардеха здраво залостените врати към фоайето, където се вихреше Алексеев и обиждаше телевизионните екипи.
Медийни разследвания огласиха как Швейцария отказа убежище на "центъра" на МУ-София поради заобикаляне на закона и приемане на студенти без изпити, а пък в Италия го пое една фирма, дето после фалира, пък Митев я доведе да хвали доброто им сътрудничество.
Всички знаят какво се случваше, и МОН знае, понеже още през 2016 г. министър Меглена Кунева сезира прокуратурата за незаконното изнесено обучение на вуза, а после публично обяви, че екипът на новия ректор Златков отказва да й покаже документите от свалянето на Миланова. Шест дни бюлетините от гласуването престояха... лично при него, в кабинета му, а Кунева рече, че в историята на министерството такова нещо не се е случвало досега.
Всички, които знаят и са видели с очите си събитията, обаче, са идиоти. Съдът направо им го каза: Митев и Алексеев са действали благородно в името на висшето ни образование и неговото международно представяне! Да живеят! Орден да им се даде и да служат за пример на глупавите ни университети, които не вдяват как се печели престиж!
 
    

Данъкът за "Порше" става 420 лв., за "пернишки" голф скача с 13 лв.

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 222

Откриваме нов ГКПП с Румъния

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 222

Закриват БДЖ холдинг

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 222

Съдът отмени правила на КЕВР

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 222

Среща на върха по Брекзит на 25 ноември

автор:Дума

visibility 44

Груевски избягал с български паспорт?

автор:Дума

visibility 53

Брюксел и Лондон се споразумяха по Брекзит

автор:Дума

visibility 187

Италия се опъна на ЕС за бюджета

автор:Дума

visibility 141

/ брой: 222

Девети септември е могъл да се случи още през 1938 г.

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 222

Нагоре по стълбата, която води надолу

visibility 244

/ брой: 222

10 години лозанки ветеранки

автор:Лозан Такев

visibility 122

/ брой: 222