19 Април 2019петък10:27 ч.

С кода от НАП може да се проверява личното здравно досие

/ брой: 104

автор:Аида Паникян

visibility 391

На интернет страницата на НЗОК е разработена функция, която дава възможност на здравно осигурените, които имат Персонален идентификационен код (ПИК) на Националната агенция на приходите (НАП), да разглеждат своето пациентско досие. Входът се осъществява на началната страница на НЗОК през "Преглед на пациентско досие". С новата функция здравно осигурените имат възможност да проследят какви прегледи са им правени през последните 9-10 години от общопрактикуващия лекар и от специалисти, какви изследвания са им правени, както и резултатите от тях, какви имунизации, дали кога и за какво са хоспитализирани, с каква диагноза, излизали ли са в отпуск по болест. Информацията е персонална и конфиденциална, достъп до нея има само физическото лице, което има 12-цифрен ПИК. Така занапред всеки здравно осигурен може да проследи какви точно медицински услуги е ползвал, които се плащат от НЗОК.   
Досега достъп до услугата имаха само гражданите, които притежават универсален код за достъп (УКД), издаден от НЗОК/РЗОК, или електронен подпис, припомнят от НЗОК. По данни на НАП 400 хил. души в страната имат ПИК, издаден от приходната институция. Както е известно, същият ПИК може да се ползва и за онлайн услугите в НОИ.

Токът поскъпва най-малко с 3,5% от юли

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 76

Росен Желязков: На всички е ясно, че корупция в ДАИ има

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 76

Над 600 млн. евро срив на чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 76

Въвеждането на тол системата се отлага

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 76

Светна като крушка

автор:Павлета Давидова

visibility 280

/ брой: 76

България - държава или племе?

visibility 184

/ брой: 76

Докога, г-н премиер?

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 76

За хернията на управляващите

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ