23 Март 2019събота07:40 ч.

Пената: Ще пътувам за жребия, но няма да го тегля

/ брой: 103

автор:Владимир Николов

visibility 295

Почетният президент на ЦСКА-Сф Димитър Пенев направи ново култово изказване във връзка с жребия в Лига Европа, на който ще присъства, предстоящото Световно първенство в Русия, форматът на Първа лига, както и за новия треньор на „червените”.
"Вероятно ще наблюдавам жребия, а няма да го тегля, но да не направя пак свободен ход - отиване и връщане”, заяви Пенев. Миналата година той също бе представител на ЦСКА-Сф, но в последния момент клубът бе спрян от участие и вместо него в урната беше поставен Дунав.
„В България ще бъда, на 15 и 16 юни се открива Световното, както и турнирът Албена. Може да имам задача да наблюдавам някои млади футболисти на Албена. Нямам фаворит на Мондиала, все още. Трябва и да прегледаме във вестниците, там има класиране. Евентуално ще се излъжа да заложа на някоя неизвестна държава. Изненада ще има и от арабските страни. Но знаете – Германия, Англия, домакинът Русия също. Очакваме сериозно представяне от домакина”, обяви Тренър №1 ня ХХ век, извел България до бронзовите медали на световното в САЩ 1994.
„Формата на Първа лига не го коментирам, все пак България си имаше традиция, стил. Последните дни се коментира стил Холандия, стил Италия. Това просто ме учуди. България отдавна имаше свой стил още от старото поколение треньори и футболисти. Аз нито съм професор, нито счетоводител, не мога да дам оценка на формата”, заяви Стратега от Мировяне.
Той коментира и представянето на ЦСКА през миналия сезон. „За мен се представиха супер, като изключим 2-3 кръга преди края. Може би настъпи умора. В тази игра винаги се получават грешки. Трябва треньорите да направят пълен анализ, да няма прикритие – този е мой познат, мой футболист. Резултатите са ясни - заслужено второ място. За мен беше провал за Купата”, призна Пената.
„Рано е още да говорим за нов треньор. Вероятно до 2-3 дена ще има пълна яснота. Не познавате за първи път Левски и ЦСКА, както и другите отбори. Работи се по този случай, не може без треньор да правиш състав. Ще има специално представяне по отношение на треньорите. Ако е българин, няма да има нужда от преводач. Ако е чужденец – може да има и двама преводачи", завърши легендарният футболист и треньор.

 

Сблъсъците в Сирия продължават

автор:Дума

visibility 14

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 913

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 305

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 337

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 176

/ брой: 56