15 Ноември 2018четвъртък15:41 ч.

Позиция

Ей така се прави...

/ брой: 103

автор:Лозан Такев

visibility 205

В "Шоуто на Слави" се появи нова рубрика -"Глей как се прави...", първо с участието на Криско. И хоп, на 25 май втора част - "гостуванката" на Митко Щерев.
Нещо лично и нищо лично. Митко заслужава внимание именно на 24 май, защото става дума за истински принос в културата. Иначе ще продължим дори в този ден да гледаме харема на Кьосем във великолепния век на османската империя. Два дни екипът на "Шоуто" ни достави удоволствието да слушаме и говорим за българска популярна музика и култура. Е, десетина песни не са всичко от портфейла на филмовия композитор на столетието, но все пак и това беше символичен жест към публиката и към този обичан музикант и артист.
Кога друг път чувате имената на творци като Добри Жотев, Димитър Василев, Въло Радев, на Иван Пейчев, Петър Василев, Стефан Банков, Иля Велчев, на Димитър Керелезов, Лъчезар Станчев... Иначе излиза че за културата днес са ни достатъчни едни временно актуални имена, при които има 5 процента талант и 95 процента политическа реклама, щото са грантаджии или близки до "Америка за България". Може да е пресилено, но е близко до истината.
Поне още 2-3 предавания трябваше да се посветят на Митко Щерев, но и тези двете наведоха на мисълта за сериозните пропуски в политиката на телевизиите по отношение на приноса на дейците в българската естрада в българската духовност и култура. Имаме дълг към Тончо Русев, към Найден Андреев, Вили Казасян, към Александър Йосифов и Йосиф Цанков, към Борис Карадимчев, Зорница Попова, Мария Нейкова... Към колко още автори! Казали ли сме всичко за Паша Христова, Борис Гуджунов, Боян Иванов,  Борислав Грънчаров, за Емил Димитров даже! Ами Леа Иванова, Георги Кордов, Катя Филипова, Маргарита Димитрова, Бисер Киров, за "Ритон", Маргарита Хранова, Михаил Белчев, "Щурците" и още десетки техни колеги?
 Българската песен е хубава, защото за нея са работили още десетки талантливи творци, почти забравени днес талантливи композитори, поети, изпълнители. Видяхте в "Шоуто" как се прави и как доставя удоволствие една телевизионна импровизация с композитор, който смята, че вече не е актуален, а пък е обичан и харесван, дори любимец на публиката. Не е ли това причина за поощрение и повторение?
 Ей така се прави, драги зрители!
 

Данъкът за "Порше" става 420 лв., за "пернишки" голф скача с 13 лв.

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 222

Откриваме нов ГКПП с Румъния

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 222

Закриват БДЖ холдинг

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 222

Съдът отмени правила на КЕВР

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 222

Среща на върха по Брекзит на 25 ноември

автор:Дума

visibility 44

Груевски избягал с български паспорт?

автор:Дума

visibility 53

Брюксел и Лондон се споразумяха по Брекзит

автор:Дума

visibility 187

Италия се опъна на ЕС за бюджета

автор:Дума

visibility 141

/ брой: 222

Девети септември е могъл да се случи още през 1938 г.

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 222

Нагоре по стълбата, която води надолу

visibility 244

/ брой: 222

10 години лозанки ветеранки

автор:Лозан Такев

visibility 122

/ брой: 222