15 Декември 2018събота21:44 ч.

Левски търси директор

Наско Сираков не е сред вариантите за заместник на Асен Букарев

/ брой: 99

автор:Владимир Николов

visibility 326

Левски търси да назначи специалист за спортен директор. Позицията е вакантна още от 8 февруари, когато изненадващо Асен Букарев напусна "Герена". Неговите функции до известна степен изпълняваше треньорът Делио Роси, но "сините" вече се оглеждат за титуляр на тази позиция. Вариант за нея не е легендата на клуба Наско Сираков, който вече няколко пъти беше спортен директор. Това разкри изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов по време на честванията, с които бяха отбелязани 104 години от основаването на клуба. Иванов също така пак потвърди, че треньорска рокада няма да има, дори отборът да не спечели баража с Черно море за Лига Европа снощи.
"С увеличаването на броя на годините нарастват и очакванията към отбора. Надявам се със следващата година да продължи възходящото развитие. Резултатът от финала за Купата на България охлади настроението ни, но като цяло се развиваме в положителна насока. Делио Роси има договор за още една година. Нашата цел е да си извлечем поуки от грешките през тази кампания и да не ги повтаряме следващата.
Търсим нов спортен директор, защото тези думи излязоха от моята уста преди няколко дни. Тепърва предстои да правим изводи за изминалия сезон, но засега те ни водят натам, че имаме нужда от по-добра организация на цялата футболна и спортна дейност в клуба. Съсредоточили сме се върху това да сме наясно с нашите изисквания за човека на поста, а като го изясним, ще се спрем и на самото име, ще имаме достатъчно време да го намерим", обяви Иванов.
Той допълни, че преговарят за удължаването на договорите на Васил Панайотов и Роман Прохазка. Двамата от днес практически са свободни агенти, защото настоящите им контракти изтичат. Вероятността Прохазка да остане на "Герена" е малка, защото словакът има оферти от чешкия Виктория Пилзен, както и от полския Лех Познан.
Двамата капитани на Левски Божидар Митрев (вляво) и Роман Прохазка поднасят венец пред могилката в 22-ра гимназия, където преди 104 години е основан клубътСнимка Спортал

Стотици почетоха паметта на шестте ястребинчета

автор:Дума

visibility 30

Президентът даде Бюджет 2019 на Конституционния съд

автор:Дума

visibility 546

ВСС даде Лозан Панов на Инспектората

автор:Дума

visibility 346

"Малки призми" сменят "рибните перки" по "Графа"

автор:Дума

visibility 348

Швеция свали цената за Грипените

автор:Дума

visibility 210

Месото и хлябът поскъпват след Нова година

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 243

Кутия цигари поглъща 17% от дневния доход на българина

автор:Дума

visibility 301

/ брой: 243

16 000 "жълти жилетки" отново заляха улиците на Франция

автор:Дума

visibility 2

Франция очаква нови погроми на "жълтите жилетки"

автор:Дума

visibility 122

Косово ще прави армия

автор:Дума

visibility 273

ЕС удължи санкциите срещу Русия

автор:Дума

visibility 274

Косово се разпада на две?

автор:Дума

visibility 267

Гафа за "Графа" и покрусеният Крусев

автор:Деси Велева

visibility 638

/ брой: 243

Независимият зависим

автор:Евгени Гаврилов

visibility 438

/ брой: 243

Да почетем ястребинчетата заедно!

автор:Дума

visibility 507

/ брой: 243