18 Март 2019понеделник16:37 ч.

Все не й стигат

/ брой: 98

автор:Мая Йовановска

visibility 576

Колкото по-некомпетентен си, толкова повече власт и пари се опитваш да заграбиш. Усещане, породено от житейското наблюдение.
През април покрай казус с мизерни условия, неотговарящи на звездите на един хотел, и скандалното забавяне на реакцията от контролните органи, министърът на туризма Николина Ангелкова се оплака, че ведомството й било с вързани ръце. Използва случая да поиска повече власт. И ще я има от 1 юни. Министърът на туризма и вицето, отговарящо за туризма Валери Симеонов, с когото Ангелкова не се кльопа, ще бъдат отговорни за всякакъв проблем с качеството на туристическия продукт. Кой какъвто проблем има - към тях ще се обръща. Браншът е аут от контрола. Не ми се мисли как ще се оправят двамата (горкичките), ако не се клонират, щото само заведенията са близо 100 хил. Или целта е друга? Впрочем Ангелкова е единственият министър, който беше обвинен от представители на бранша в некомпетентност. И то от организацията, от която дойде заместничката й.
През последните години държавните пари, отделяни за туристическа реклама, бяха увеличени. За т.г. те са 10 млн. лв. Само преди месец Ангелкова получи близо 1,7 млн. лв. допълнително за тая работа. Пак от бранша националната туристическа реклама беше определена като неадекватна. На нея обаче не й пука и нито властта й стига, нито парите. Сега посяга и към мизерния годишен бюджет на Националния фонд "Култура". За целта са изготвени законови промени и тя ще стане член на управителния му съвет! Потресаващо!
Вчера пък прокуратурата й разпореди да провери на плажовете спазват ли концесионерите законовите изисквания. Въобще, откакто Ангелковото министерство пое плажовете, те са цъфнали и вързали, че и туристите по тях. А като се има предвид само за последните концесии какви стопани бяха определени, ще бъде интересно да разберем резултата от проверката. 

Фермери от Болярово спечелиха дело срещу БАБХ

автор:Дума

visibility 117

Увеличават черния списък на нелоялните търговски практики

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 52

По-големи санкции за кражба на ток

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 52

САЩ готвят закон срещу руснаци, подкрепящи Мадуро

автор:Дума

visibility 5

Откриха 40 кг пластмаса в стомаха на мъртъв кит

автор:Дума

visibility 111

Кървава атака в трамвай в Холандия

автор:Дума

visibility 100

Учим ли се от историята?

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 52

Камъчетата, които обръщат колата

автор:Зорница Илиева

visibility 368

/ брой: 52

Човек на ДУМА издаде нова книга

автор:Велиана Христова

visibility 235

/ брой: 52