21 Ноември 2018сряда00:50 ч.

Все не й стигат

/ брой: 98

автор:Мая Йовановска

visibility 415

Колкото по-некомпетентен си, толкова повече власт и пари се опитваш да заграбиш. Усещане, породено от житейското наблюдение.
През април покрай казус с мизерни условия, неотговарящи на звездите на един хотел, и скандалното забавяне на реакцията от контролните органи, министърът на туризма Николина Ангелкова се оплака, че ведомството й било с вързани ръце. Използва случая да поиска повече власт. И ще я има от 1 юни. Министърът на туризма и вицето, отговарящо за туризма Валери Симеонов, с когото Ангелкова не се кльопа, ще бъдат отговорни за всякакъв проблем с качеството на туристическия продукт. Кой какъвто проблем има - към тях ще се обръща. Браншът е аут от контрола. Не ми се мисли как ще се оправят двамата (горкичките), ако не се клонират, щото само заведенията са близо 100 хил. Или целта е друга? Впрочем Ангелкова е единственият министър, който беше обвинен от представители на бранша в некомпетентност. И то от организацията, от която дойде заместничката й.
През последните години държавните пари, отделяни за туристическа реклама, бяха увеличени. За т.г. те са 10 млн. лв. Само преди месец Ангелкова получи близо 1,7 млн. лв. допълнително за тая работа. Пак от бранша националната туристическа реклама беше определена като неадекватна. На нея обаче не й пука и нито властта й стига, нито парите. Сега посяга и към мизерния годишен бюджет на Националния фонд "Култура". За целта са изготвени законови промени и тя ще стане член на управителния му съвет! Потресаващо!
Вчера пък прокуратурата й разпореди да провери на плажовете спазват ли концесионерите законовите изисквания. Въобще, откакто Ангелковото министерство пое плажовете, те са цъфнали и вързали, че и туристите по тях. А като се има предвид само за последните концесии какви стопани бяха определени, ще бъде интересно да разберем резултата от проверката. 

Над 2 г. се бави ремонтът на мотрисите "Сименс"

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 226

Птичият грип погуби над 1 милион пернати у нас

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 226

Забраняват пластмасата в ски зоната в Банско

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 226

Прогнозират 5% ръст на туристите през зимата

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 226

В Румъния уволниха шестима министри

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 226

65% от гърците против договора със Скопие

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 226

Груевски получи убежище от Унгария

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 226

Евросъюзът държи на договора за ракетите

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 226

Да подадем ръка на сънародниците ни зад граница

visibility 60

/ брой: 226

Искам съд за виновните!

visibility 112

/ брой: 226