19 Декември 2018сряда08:50 ч.

Дебелокожие

/ брой: 96

автор:Аида Паникян

visibility 737

Неотдавна ВАС отмени болничните лимити. Не че и преди не знаехме, че са извън закона, но друго си е съдът да се произнесе. Ефектът на доминото се отприщи и болниците вкупом започнаха да съдят НЗОК за неизплатената надлимитна дейност, а осъждането на осигурителния фонд се улесни. Иначе здравните власти вече са наясно, че не може безнаказано да измислят псевдоправила, които да ограничават медицинската дейност на лечебниците и да ограничават достъпа на гражданите до здравна помощ. Такава е логиката. Логиката на едно цивилизовано общество и знаещите правилата за организиране на съвременна държава. Но не и у нас. Въпреки съдебното решение, въпреки заведените и спечелени дела надзорът на касата под ръководството на зам. здравния министър измисли нова форма на лимитиране за болниците. Вместо да измисли правила за по-добра профилактика, та болестите да се откриват по-рано и хората да не стигат до болница. Как да наречем този акт? Дебелокожие, гьонсуратлък...
Примерите, взети от настоящите управляващи, са много. Иначе ПР акциите са на ниво. Само че никой не прави сметка колко обществото плаща за безумните решения за пестене на пари на Надзорния съвет на НЗОК или на МЗ. Да, същите надзорници, същият министър Петър Москов и приемниците му, които измислиха лимитите и "спестиха" на касата 52 млн. лв. от неплатената работа на болниците. Само че сега тези пари се връщат с лихвите плюс съдебните разходи. Откъде идват парите? Елементарно, Уотсън - от осигурителните вноски на всички ни. Които плащаме, но получаваме в замяна едното нищо. 
А, и още нещо: бедни, бедни болници, ако управляващите от ГЕРБ ви "дават" пари за заплати след заканата на Бащицата, не се радвайте! Ще ви одерат кожата после за дадените няма и два милиона за "семки и бонбонки".    

ЕК не е искала приватизация на "Булгартрансгаз"

автор:Дума

visibility 1

Нощният труд остава 25 стотинки

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 246

БСП: Чии интереси обслужва КЕВР?

автор:Павлета Давидова

visibility 83

/ брой: 246

За 10 години тежките престъпления нарастват

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 246

Проблемът "Зелена карта" може да ни спре за Шенген

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 246

Жирардели не казва от кого е купил "Юлен"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 246

Разрешиха на Банка ДСК да купи Сосиете

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 246

Само 12% от българите планират зимна ваканция

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 246

ООН одобри вредната политика на Киев

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 246

Хиляди унгарци отново протестираха срещу Орбан

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 246

Путин предупреди за крах на световната сигурност

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 246

Гласуват "Брекзит" след месец

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 246