15 Декември 2018събота19:18 ч.

Издупване

/ брой: 95

автор:Велиана Христова

visibility 685

Българските властници пак демонстрират пълната си несъстоятелност в защитата на националните интереси. Наши министри от доста време внушават, че спорът за името на югоизточната ни съседка бил между Македония и Гърция, а ние само чакаме те да се разберат. Преди два дни вицепремиерът Красимир Каракачанов направо изръси, че "нямаме нищо против името "Илинденска Македония". Щото така всъщност тя признавала българските си корени! По-голяма перверзия едва ли може да се измисли. 
Македония официално си присвоява най-голямото българско въстание за независимост от Османската империя (1903 г.), а ние нямаме нищо против. "Илинден показва историческия континуитет на нашите стремежи, нашата държавност и гордост, потвърждава нашата македонска идентичност", рече Зоран Заев. В прав текст ти се казва, че "Илинден е македонска идентичност", а ти викаш "О кей!". Защото така искат задокеанските началници. А въстанието според Заев било "за социални права". Още една перверзия! Гърция, понеже е държава, не се поддава на мантрата "Западни Балкани с цената на всичко" и си защитава интересите. Скочи срещу "Илинден", понеже имало въстание с такова име в Гърция през... 1944 г.
За сведение, Илинденско-Преображенското въстание не е за никакви социални права, ами е кървавата епопея за освобождаване на българите от Македонско и Одринско, останали под турска власт след формирането на българското княжество. И е цинично шефът на военния музей в Скопие да твърди, че то било направено "единствено от ВМРО, без подкрепа от "бугарско". И е нонсенс, понеже ВМРО се появява чак след Първата световна война, а въстанието през 1903 г. е дело на Вътрешната македоно-ОДРИНСКА революционна организация". Половината музей в Малко Търново е посветен на загиналите в това българско голямо дело. К'во му дреме на "патриота" Каракачанов! Нали трябва да се внуши, че София е дала голям тласък на Западните Балкани. Шумната тумба-лумба на присъдружните медии целеше да заглуши факта, че нищо такова няма. Надуваха пак балон, който фактите спукаха. Но родната история не е балон, който властта може да спука.

 

Стотици почетоха паметта на шестте ястребинчета

автор:Дума

visibility 30

Президентът даде Бюджет 2019 на Конституционния съд

автор:Дума

visibility 546

ВСС даде Лозан Панов на Инспектората

автор:Дума

visibility 346

"Малки призми" сменят "рибните перки" по "Графа"

автор:Дума

visibility 348

Швеция свали цената за Грипените

автор:Дума

visibility 210

Месото и хлябът поскъпват след Нова година

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 243

Кутия цигари поглъща 17% от дневния доход на българина

автор:Дума

visibility 301

/ брой: 243

16 000 "жълти жилетки" отново заляха улиците на Франция

автор:Дума

visibility 2

Франция очаква нови погроми на "жълтите жилетки"

автор:Дума

visibility 122

Косово ще прави армия

автор:Дума

visibility 273

ЕС удължи санкциите срещу Русия

автор:Дума

visibility 274

Косово се разпада на две?

автор:Дума

visibility 267

Гафа за "Графа" и покрусеният Крусев

автор:Деси Велева

visibility 638

/ брой: 243

Независимият зависим

автор:Евгени Гаврилов

visibility 438

/ брой: 243

Да почетем ястребинчетата заедно!

автор:Дума

visibility 507

/ брой: 243