19 Април 2019петък06:19 ч.

Издупване

/ брой: 95

автор:Велиана Христова

visibility 838

Българските властници пак демонстрират пълната си несъстоятелност в защитата на националните интереси. Наши министри от доста време внушават, че спорът за името на югоизточната ни съседка бил между Македония и Гърция, а ние само чакаме те да се разберат. Преди два дни вицепремиерът Красимир Каракачанов направо изръси, че "нямаме нищо против името "Илинденска Македония". Щото така всъщност тя признавала българските си корени! По-голяма перверзия едва ли може да се измисли. 
Македония официално си присвоява най-голямото българско въстание за независимост от Османската империя (1903 г.), а ние нямаме нищо против. "Илинден показва историческия континуитет на нашите стремежи, нашата държавност и гордост, потвърждава нашата македонска идентичност", рече Зоран Заев. В прав текст ти се казва, че "Илинден е македонска идентичност", а ти викаш "О кей!". Защото така искат задокеанските началници. А въстанието според Заев било "за социални права". Още една перверзия! Гърция, понеже е държава, не се поддава на мантрата "Западни Балкани с цената на всичко" и си защитава интересите. Скочи срещу "Илинден", понеже имало въстание с такова име в Гърция през... 1944 г.
За сведение, Илинденско-Преображенското въстание не е за никакви социални права, ами е кървавата епопея за освобождаване на българите от Македонско и Одринско, останали под турска власт след формирането на българското княжество. И е цинично шефът на военния музей в Скопие да твърди, че то било направено "единствено от ВМРО, без подкрепа от "бугарско". И е нонсенс, понеже ВМРО се появява чак след Първата световна война, а въстанието през 1903 г. е дело на Вътрешната македоно-ОДРИНСКА революционна организация". Половината музей в Малко Търново е посветен на загиналите в това българско голямо дело. К'во му дреме на "патриота" Каракачанов! Нали трябва да се внуши, че София е дала голям тласък на Западните Балкани. Шумната тумба-лумба на присъдружните медии целеше да заглуши факта, че нищо такова няма. Надуваха пак балон, който фактите спукаха. Но родната история не е балон, който властта може да спука.

 

Токът поскъпва най-малко с 3,5% от юли

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 76

Росен Желязков: На всички е ясно, че корупция в ДАИ има

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 76

Над 600 млн. евро срив на чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 76

Въвеждането на тол системата се отлага

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 76

Светна като крушка

автор:Павлета Давидова

visibility 280

/ брой: 76

България - държава или племе?

visibility 184

/ брой: 76

Докога, г-н премиер?

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 76

За хернията на управляващите

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ