25 Март 2019понеделник14:54 ч.

Позиция

На ръка разстояние от великите мъже

Ние сме в центъра. В центъра на дъното

/ брой: 94

автор:Лозан Такев

visibility 985

Неописуем телешки възторг отново ни владее в информационните официални и неофициални мрежи... Как да не изкрещиш от радост и удивление! Червен килим. По него ходят великите мъже на Европа - Мей, Меркел, Макрон, Могерини, Дол, Жан Клод... И така нататък.
България вече не е изоставаща бивша социалистическа страна. Не сме в периферията, независимо от разните официални класации, дето ни слагат като първенци на дъното. Първенци по ниски доходи, по корупция, по неграмотност, по престъпност, по брой умрели в здравеопазването - пардон, в неопазването на здравето, по пари за наука и образование, по стопяване на нацията, по подменени нравствени и исторически ценности. Сега обаче, поне два дни не четете социалните мрежи. Щото там разни гадняри и шибаняци, разни задници пишат, каквото им хрумне...
Икономически растеж, ниска безработица, висок вътрешен продукт... Храним елитно елитни европейски лидери. Речи, хвалби, галене по главата, целувки с "драги Бойко", прегръдки с "мон шери" като по времето на Брежнев, Хонекер и Живков. ЕС замени СИВ, както го чувате... Има си и сива икономика даже. В СИВ поне обменяхме постижения с другите соцстрани - ние на тях, те на нас, а сега от ЕС движението е еднопосочно - на храни второ качество към нас.
Ние сме в центъра. В центъра на дъното. Е, не даваме грешни пари за пенсионерите по лексиката на министъра по европейските въпроси Лиляна Павлова, но сме на прага на светлото бъдеще. И ще извървим успешно крачката си, щом сме правилно ориентирани. Сега заради правилната ни ориентация Макрон е тръгнал да унищожи превозвачите ни и транспорта ни. Преди по същия начин - с потупване по рамото, ни закриха реакторите на АЕЦ, та не изнасяме и не печелим от ток, после ни спряха "Белене", за забраната рибарите ни да ловят моруни по Дунава да не говорим, че там браншът отдавна го няма, а хората от Видинско се изселиха кой към София, кой към света. Сега там затварят училища, понеже семействата с деца ги няма. 
След 10 години, според външната ни министърка, щели сме  да стигнем по заплати западняците. Те вероятно ще тръгнат надолу, за да ги срещнем, иначе няма как да стане, аритметиката ми не се получава, госпожо Захариева!...
А на Западните Балкани всички получават по-добри доходи от нас - великите, които сме на една ръка разстояние от другите великани. Е, поне тия Западни Балкани - Сърбия, Македония, Албания, да стигнем по доходи, заплати и пенсии, пак ще е добре. Ама надали, понеже, както чувам, вместо доходите ни от юли ще растат наново цените на тока, парното и горивата. Сиреч - на всичко.
И така, Борисов се нареди до великите мъже на европейската ни история - Меркел, Мей, Могерини, Макрон и така нататък, останалите ги пропускам умишлено. Тук следва Химн на радостта.
Да живеят евроатлантическите ценности!
 

Още фируги от властта се оказаха клиенти на "Артекс"

автор:Дума

visibility 109

И шефът на КПКОНПИ се уредил с евтини апартаменти

автор:Дума

visibility 263

Прокуратурата влезе в МВР-Благоевград

автор:Дума

visibility 62

"Еврохолд" е третият кандидат за активите на ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 148

Съдбата на пакета "Мобилност" се решава днес

автор:Дума

visibility 143

С 427 млн. евро намаляват чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 57

"Гражданска отговорност" е поскъпнала с 30% за година

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 57

Кампанията на Тръмп не е имала връзки с Русия

автор:Дума

visibility 656

Почина Рафи Ейтан

автор:Дума

visibility 350

Мълър предаде доклада за Тръмп

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 57

Посегателство върху вечната корона на върха

автор:Дума

visibility 325

/ брой: 57

Отпочва надпреварата за вузовете

автор:Велиана Христова

visibility 231

/ брой: 57

Всички сме за Одрин и Мармарис!

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 57