16 Ноември 2018петък10:43 ч.

Марешки не подкрепя Симеонов за тютюнопушенето и хазарта

/ брой: 93

автор:Ростислава Иванова

visibility 224

Вицепремиерът Валери Симеонов получи частична подкрепа от "Воля" по четирите си законопроекта, касаещи осветляване на апартхотелите, премахване на преместваемите обекти в курортите, забрана на хазартни реклами и за пушенето в ресторантите. След обща среща вчера първо Симеонов обяви, че Марешки е подкрепил всичките му законопроекти, но някои текстове трябвало да се прецизират. Веднага след него Марешки обяви, че партията ще подкрепи предложенията за апартхотелите и незаконните обекти по плажовете, но не и промените за хазарта и тютюнопушенето.
Предната седмица Симеонов проведе срещи с лидера на БСП Корнелия Нинова и с шефа на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, които обещаха подкрепа за законопроекта за хазарта, но не и за връщане на пушенето. След срещата с Марешки Симеонов се похвали, че такава широка подкрепа досега не е получавал, имайки предвид законопроекта за хазарта, но не изключи "Воля" да внесе допълнения за пряката и непряка реклама. Марешки бил дал принципно съгласие за промените, касаещи тютюнопушенето. Лидерът на "Воля" обаче коментира, че "българите не са дебили, за да им се казва как да харчат парите си", и че семейството и училището трябва да възпитават децата да не търкат билетчета. Този законопроект трудно ще мине в зала, прогнозира той и допълни, че нездравословните храни са по-вредни от хазарта и трябва да наложи такса върху рекламите им.
По повод призива за подкрепа на подписката срещу готвените рестрикции в закона за хазарта Симеонов заяви: "Това ми звучи като стадо акули, които призовават да не се посяга върху мечтите на младите рибки". Вицепремиерът вече е склонен да вкара в законопроекта и данък върху хазарта.

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 223

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 223

Медиите на Острова скептични за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 223

Лидери от ЕС изразиха задоволство

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 223

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 277

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 538

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 141

/ брой: 223

Датата

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 223