19 Декември 2018сряда00:20 ч.

Пир по време на чума

/ брой: 92

автор:Мая Йовановска

visibility 614

На фона на лачените снимки и думи от родното европредседателство, с които ни залива властта всеки Божи ден, в държавата върви един втори план. А той е самата действителност. Все по-ясно е, че предстои ценови шок. Не от вчера цените на горивата вървят нагоре. От бранша ни "зарадваха", че поскъпването ще продължи. През миналата седмица "Булгаргаз" поиска повишаване на цените на синьото гориво с 16% от юли. Иван Иванов, шефът на КЕВР, която одобрява новите цени, заяви, че искането на газовия доставчик е основателно. А както знаем, поскъпване от над 5% на газа неминуемо вдига цените на парното и топлата вода. Освен това и електроразпределителните дружества поискаха поскъпване на тока. С думи прости - българина го очаква ново обедняване. Поредното. Всичко това ще се отрази на всевъзможни цени - и производствени, и на стоките, и на услугите.
Това обаче, изглежда, властта не я касае. Борисов се изживява в новата си роля на обединител на Балканите, ще посредничи между лидерите на ЕС и тези на съседните нам държави в предстоящата среща на върха. И... за да се чувстват те добре, ще ги храни и пои с отбрани храни. Вече ни представиха части от менюто с трюфели и тям подобни кулинарни скъпотии. Нямайте съмнение, че масрафът ще е за сметка на нас - бедняците на Европа. Готви се пир по време на чума. А наскоро, за да се докара пред народа покрай скандала с двойните стандарти на храните, Борисов се зарече да сложи на трапезата по време на срещата именно спорни продукти. Да, ама не. Той вече е забравил и сега най-важното е да се докара пред шефовете.
Същото може да се каже и за заявената уж подкрепа от властта за нашите превозвачи, които т.нар. Пакет за мобилност на Макрон ще изхвърли от пазара. Фирмите масово ще фалират и стотици хиляди семейства ще останат без препитание. Да, но вместо правителството да поиска пълно отпадане на тези предложения, то щяло да поиска някакви промени в пакета. Пак се огъват пред големите от Европата. Жална ни майка.

ЕК не е искала приватизация на "Булгартрансгаз"

автор:Дума

visibility 1

Нощният труд остава 25 стотинки

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 246

БСП: Чии интереси обслужва КЕВР?

автор:Павлета Давидова

visibility 83

/ брой: 246

За 10 години тежките престъпления нарастват

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 246

Проблемът "Зелена карта" може да ни спре за Шенген

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 246

Жирардели не казва от кого е купил "Юлен"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 246

Разрешиха на Банка ДСК да купи Сосиете

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 246

Само 12% от българите планират зимна ваканция

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 246

ООН одобри вредната политика на Киев

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 246

Хиляди унгарци отново протестираха срещу Орбан

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 246

Путин предупреди за крах на световната сигурност

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 246

Гласуват "Брекзит" след месец

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 246