23 Март 2019събота09:51 ч.

ГЕРБ подкрепя забраната на хазартните реклами, но е против пушенето в заведенията

/ брой: 89

автор:Ростислава Иванова

visibility 397

ГЕРБ ще подкрепи предложените от Валери Симеонов промени в Закона за хазарта, които забраняват телевизионните реклами на игрите на щастието, но не и поправките в Закона за здравето за връщане на тютюнопушенето в заведенията на обособени места. Това стана ясно след срещата между Валери Симеонов и Цветан Цветанов вчера в парламента. Според зам.-председателя на ГЕРБ е съвсем нормално Симеонов да иска среща по законодателни промени с партиите в НС. 
Останалите законови промени, свързани с регулацията на апартхотелите и преместваемите обекти, ще бъдат обсъдени от работна група с участието на депутати от ОП и шефовете на бюджетната и екокомисията Менда Стоянова и Ивелина Василева.
Симеонов пък заяви, че е доволен от срещата с Цветантов и разбира отказа на ГЕРБ да не подкрепи тютюнопушенето. Той обаче бе категоричен, че няма да оттегли законопроекта си. Лидерът на НФСБ коментира критиката на коалиционния си партньор Красимир Каракачанов към Цветанов преди дни, че "каруцата на коалицията скърца в парламента". Според Симеонов нямало проблеми нито в управляващата коалиция "Обединени патриоти" - ГЕРБ, нито пък в патриотичната НФСБ - ВМРО - "Атака". По думите му "каруцата скърца, защото върви".

Мей и европейците - отсрочка по милост

автор:Дума

visibility 2

Сблъсъците в Сирия продължават

автор:Дума

visibility 395

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1037

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 336

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 368

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 198

/ брой: 56