17 Декември 2018понеделник10:38 ч.

От редактора

На зидащите тухли в стената...

/ брой: 89

автор:Боян Бойчев

visibility 818

Без Деня на победата нямаше да го има Деня на Европа. Не забравяйте това! 
Официозните тържества у нас отбелязаха само Деня на Европа. Върхът беше мапинг - звучна "родна" дума - най-яркото доказателство накъде отива България.
На шествието на "Безсмъртния полк" обаче хората дойдоха, водени от сърцето си и от чувството за историческа справедливост и признателност.
Денят на Европа да замести Деня на победата. Допреди две-три години никой и не споменаваше 1 май като дата на Априлското въстание, а 20 април. Опит политически неудобни празници да бъдат заменяни с други.
Стената на забравата се опитват да издигнат у нас днешните васални на САЩ и Европа политици. Непрекъснати са опитите им да ни изтръгнат от историческите и културните корени, които ни свързват с Русия. Няма ли кой да им даде огледала, за да се огледат и видят колко са смешни? 
За миг може би се вцепениха, когато Роджър Уотърс, основател на легендарната рок група "Пинк Флойд", разцепи политическата мъгла, обхванала страната ни. Той припомни основната роля на Русия за победата във Втората световна война, която с цената на над 20 милиона жертви спасява света от Вермахта. Каза и истината за световната политика: "САЩ са тези, които основно ни водят към разрушение, но с тях са и Великобритания, и част от Европа." След това отбеляза яростната антируска пропаганда в западните медии. И зададе болезнения въпрос: "Вие искате ли да се биете срещу руснаците?" Водещото послание бе за мир и любов на планетата, иначе "ш*баняците ще я унищожат", както и за активна гражданска позиция.
Верни евроатлантици след това изсипаха куп помия върху големия музикант.  
Как така концерт ще се използва за политически цели, когато не отговаря на официалната партийна линия на евроатлантизма?!
Роджър Уотърс е достоен човек. Със собствена позиция. Не е удобен. Доказал го е с цялото си творчество. Чест му прави, че не влезе в удобното еснафско русло, а си остана бунтар. И изрече на глас това, което повечето българи си мислят, но или се страхуват, или нямат възможност да кажат.
Много нови тухли и нови стени: на омразата, на забравата, на отродяването. Русофобска истерика. Еднополюсен свят. Налагани със сила и пропаганда евроатлантически ценности - всъщност просто игра на думи, зад която се крият мераците за световно господство на псевдоелитите. Дори с война. Подкрепяни от сервилни политици.
Прав си, Роджър, ш*баняци са!
 

30 см натрупа във Видин, глобиха 30 ТИР-а на магистралата

автор:Дума

visibility 0

Купуваме електронни винетки от днес

автор:Дума

visibility 6

Асфалт върху сняг полагат в Тетевенско

автор:Дума

visibility 20

Президентът даде Бюджет-2019 на КС

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 244

Тръгва поръчката за нов газопровод за 2.8 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 244

3.5 млрд. лв. е печалбата от контрабанда на цигари

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 244

Над 61% достигнаха загубите на вода

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 244

Нови столевки с по-добра защита пуска БНБ

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 244

Европа кипи от протести

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 244

Набор от правила прие форумът за климата в Катовице

автор:Дума

visibility 105

/ брой: 244

В Страсбург почетоха жертвите на атентата

автор:Дума

visibility 74

/ брой: 244

Украйна създаде новата църква

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 244

Фейлетонни щрихи на труда

visibility 101

/ брой: 244

Дълговите роби

visibility 154

/ брой: 244

Датата

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 244