23 Март 2019събота21:51 ч.

Другата война

/ брой: 88

автор:Велиана Христова

visibility 829

Преди точно 40 години американският актьор Бърт Ланкастър в един документален сериал разказваше на западняците за "Непознатата война". Разказваше им истината за Червената армия, победила най-голямото зло на ХХ в., давайки свобода на Европа с цената на милиони свои синове. А направиха сериала, защото още тогава политици се бяха постарали да заличат истината от паметта на младите американци, които или не бяха чували за Втора световна война, или мислеха, че в нея САЩ са победили Русия.
Един български Ланкастър днес трябва да намести мозъците на заклетите русофоби у нас, които дори във вчерашния свят Ден на победата над Хитлер поляха потоци помия по адрес на Русия. Докато из целия свят шестваха колоните на "Безсмъртния полк", докато френските телевизии се надпреварваха да показват огромното множество от живи и мъртви, минаващи в единен ход по улиците на Париж, а от Вашингтон до Токио хората въртяха каналите да видят парада в Москва, у нас дежурни тролове напълниха мрежата с неизменните клишета: "Пропагандна акция на Москва, рубладжиите изпълзяха, баш смъртни са тия антики от сталинско време, резултат от Путиновия фашизъм" и прочее пълни простотии.
Вижте първите страници на вчерашните присъдружни на властта вестници - ни буква за 9 май. Но пък с едър шрифт: "Путин се позиционира като наследник на руските царе". Само една газета курдисала на фото принц Чарлз, който се поклонил в Лион пред жертвите на войната, а друга турила Макрон на церемонията пред Триумфалната арка за 73-та годишнина от победата над нацизма.
Родните телевизии и радиа благочестиво ляха елей, че било Ден на Европа. На едно място само водещите все пак рекоха, че нямаше да има Ден на Европа, ако нямаше Ден на Победата (къде гледат шефовете им?!). Но пък Одата на радостта звуча по-кротко от минали години, щото и шефовете се усещат за обратния ефект, понеже в България вече няма кой знае колко поводи за радост. И ще намаляват още, защото все повече ни унищожават и унижават чужди сили - от затварянето на печелившия "Козлодуй" до непризнаването на лютеницата ни за истинска.
А същите люде, които допреди 30 години пееха из телевизии и вестници дитирамби за "съветските другари", сега със същия хъс пеят против "руските агресори". Те просто така са свикнали, така трупат точки пред властта, а вече - и тлъсти грантове отвсякъде. Тяхната война е да научат и българчетата да казват, че във Втората световна война САЩ са победили Русия. А нашата война е поколенията да знаят истината и да се борят за нея. Само тогава ще има Ден на Европа - истински.   
Пък утре, ако бат'Бойко реши да намигне на Путин, те същите ще се втурнат и косъмчетата да излижат от ревера на "руснака". 
Липсата на съвест не подлежи на реформиране.
     
   
 

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1246

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 372

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 418

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 217

/ брой: 56