23 Март 2019събота09:53 ч.

Български тим на "24-те часа на Льо Ман"

/ брой: 88

автор:Владимир Николов

visibility 311

Български отбор се подготвя за участие в авторитетното автомобилно състезание по издръжливост "24-те часа на Льо Ман", разкри на пресконференция в Пресклуб „България“ Росен Даскалов, който е председател на екипа София Кар Моторспор.
Тимът ни ще се състезава с разработения от него прототип Sin Car R1. Досега като участници са предвидени дългогодишният картинг пилот Иван Влъчков и шампионът на писта в серия Макси Константин Маршавелов. Търсят се още поне двама пилоти, на пистата се сменят трима състезатели, но задължително има и 1 резервен.
Спортен мениджър на тима е Владимир Илиев, бивш председател на БФ Автомобилизъм и баща на пилота Димитър Илиев. Той е провел разговори с Пламен Кралев, Павел Лефтеров и Георги Дончев, като първите двама имат опит в 24-часови състезания за издръжливост. Кралев участва в Льо Ман през 2009 г., а Лефтеров в 24-те часа на Дубай през 2016 г.
Илиев подчерта, че проектът за български тим в Льо Ман датира още от 2015 г., като в следващите месеци  предстои много работа и тестове на болида. Даскалов поясни, че ще бъде направен 12-часов тест на писта през есента в Гърция или Румъния, но дотогава трябва да бъдат подбрани останалите пилоти.
 

Мей и европейците - отсрочка по милост

автор:Дума

visibility 2

Сблъсъците в Сирия продължават

автор:Дума

visibility 395

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1037

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 336

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 368

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 198

/ брой: 56