21 Ноември 2018сряда04:50 ч.

Прах в очите

/ брой: 87

автор:Мая Йовановска

visibility 514

След eвропредставлeнието, на което мъдрият и загрижен за здравето на нацията премиер Бойко Борисов попита: "Кой умник казва, че българското бебе обича повече палмово масло отколкото мляко?", последва вълна от реакции. Агроминистърът Румен Порожанов обяви, че ще прави ново специализирано звено към МЗХГ, което стриктно ще проверява производителите за палмово масло в продуктите. Така де - трябва да отговорят на повишената чувствителност по темата.
За обществено обсъждане е пусната и наредба, с която да бъде забранено млечните и имитиращите продукти да се произвеждат, разфасоват и преопаковат в един и същи обект. Фермерите ще приветстват документа, а ако той бъде приет, преработвателите ще имат срок от един месец да приведат производството към новите изисквания. Докато тече обсъждането, чийто срок изтича след две седмици, ще чуем различни мнения. Ще има и недоволни. Но МЗХГ ни демонстрира, че мисли за нас, потребителите. Дали?
Е, толкова ги е грижа, че са забравили за същата тая наредба цели две години. Защото тя е изработена още през 2016 г., но не е влязла в сила. Преди две години част от преработвателите вдигнаха вой до Бога и наредбата спихна. Сега обаче конюнктурата е друга и властта отново я вдига на въоръжение. Сами я забавиха, но за да се извадят от неудобното положение, завъртяха старата плоча. В мотивите към проекта, подписан от зам.-министър Цветан Димитров, за забавянето е натопено служебното правителство. Защото не предприело по-нататъшни действия, видите ли. Само че от началото на май 2017-а, сиреч вече година, отново вие сте на власт, господа. Какво правихте през това време? Как не омръзнахте сами на себе си с едни и същи нелепи оправдания да хвърляте прах в очите на хората.

 

Над 2 г. се бави ремонтът на мотрисите "Сименс"

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 226

Птичият грип погуби над 1 милион пернати у нас

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 226

Забраняват пластмасата в ски зоната в Банско

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 226

Прогнозират 5% ръст на туристите през зимата

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 226

В Румъния уволниха шестима министри

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 226

65% от гърците против договора със Скопие

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 226

Груевски получи убежище от Унгария

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 226

Евросъюзът държи на договора за ракетите

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 226

Да подадем ръка на сънародниците ни зад граница

visibility 60

/ брой: 226

Искам съд за виновните!

visibility 112

/ брой: 226