18 Март 2019понеделник16:35 ч.

Прах в очите

/ брой: 87

автор:Мая Йовановска

visibility 685

След eвропредставлeнието, на което мъдрият и загрижен за здравето на нацията премиер Бойко Борисов попита: "Кой умник казва, че българското бебе обича повече палмово масло отколкото мляко?", последва вълна от реакции. Агроминистърът Румен Порожанов обяви, че ще прави ново специализирано звено към МЗХГ, което стриктно ще проверява производителите за палмово масло в продуктите. Така де - трябва да отговорят на повишената чувствителност по темата.
За обществено обсъждане е пусната и наредба, с която да бъде забранено млечните и имитиращите продукти да се произвеждат, разфасоват и преопаковат в един и същи обект. Фермерите ще приветстват документа, а ако той бъде приет, преработвателите ще имат срок от един месец да приведат производството към новите изисквания. Докато тече обсъждането, чийто срок изтича след две седмици, ще чуем различни мнения. Ще има и недоволни. Но МЗХГ ни демонстрира, че мисли за нас, потребителите. Дали?
Е, толкова ги е грижа, че са забравили за същата тая наредба цели две години. Защото тя е изработена още през 2016 г., но не е влязла в сила. Преди две години част от преработвателите вдигнаха вой до Бога и наредбата спихна. Сега обаче конюнктурата е друга и властта отново я вдига на въоръжение. Сами я забавиха, но за да се извадят от неудобното положение, завъртяха старата плоча. В мотивите към проекта, подписан от зам.-министър Цветан Димитров, за забавянето е натопено служебното правителство. Защото не предприело по-нататъшни действия, видите ли. Само че от началото на май 2017-а, сиреч вече година, отново вие сте на власт, господа. Какво правихте през това време? Как не омръзнахте сами на себе си с едни и същи нелепи оправдания да хвърляте прах в очите на хората.

 

Фермери от Болярово спечелиха дело срещу БАБХ

автор:Дума

visibility 117

Увеличават черния списък на нелоялните търговски практики

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 52

По-големи санкции за кражба на ток

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 52

САЩ готвят закон срещу руснаци, подкрепящи Мадуро

автор:Дума

visibility 5

Откриха 40 кг пластмаса в стомаха на мъртъв кит

автор:Дума

visibility 111

Кървава атака в трамвай в Холандия

автор:Дума

visibility 100

Учим ли се от историята?

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 52

Камъчетата, които обръщат колата

автор:Зорница Илиева

visibility 368

/ брой: 52

Човек на ДУМА издаде нова книга

автор:Велиана Христова

visibility 235

/ брой: 52