18 Ноември 2018неделя11:03 ч.

Параграф 22

/ брой: 85

автор:Мая Йовановска

visibility 613

В тази държава има проблеми, които десетилетия наред властта продължава да дъвче. Обещания, заклинания, законови промени, а резултат все няма. За проблемите във ВиК сектора сме се наслушали. Те гноясват, а нас ни дерат с все по-висока цена на водата. Последното поскъпване бе одобрено за 15 града от януари. През март стана факт новата цена на водата и в Добрич. Там загубите са най-големи не само у нас - над 84%. Добричлии държат първенство по разхищение и в световен мащаб. А за капак плащат и една от най-високите цени - близо 3,50 лв. за кубик. За какво обаче?
В рамките на 10 дни Добрич за втори път остана без вода. Причината е класическа - авария. Многопрофилната болница (слава Богу, че я има) в града била без вода още от сряда. Захранвал се единствено хирургичният корпус, но налягането достигало само до четвъртия етаж. Безумие, което показва, че секторът е в "Параграф 22" отвсякъде.
В същия дух бе и вчерашната "намеса" на т. нар. независима комисия - КЕВР, която е независима, защото... от нея нищо не зависи. Тя изиска в 3-дневен срок ВиК в Добрич да представи анализ на причините за нарушеното водоснабдяване. Бла, бла... В КЕВР са наясно, че водоснабдяването в Добрич е проблемно открай време, но за това са виновни те и МРРБ. И всичко е просто отчитане на дейност, прах в очите. И нищо, ама нищо съществено няма да последва.
Години наред потребителите у нас плащат прескъпо за нещо, което е далеч под всякакви изисквания, най-вече за качество. А властта очевидно не се интересува от правата на гражданите. В следващите 5 години КЕВР ще продължи да увеличава цената на водата, щото необходимите за ВиК сектора милиарди от нас ще ги изсмучат. Да не се окаже обаче, че този път водата ще изкара хората на улицата.

Протести блокират България и днес

автор:Дума

visibility 67

Зимата нахлува от днес

автор:Дума

visibility 220

ДПС: Закъснялата оставка не решава проблемите

автор:Дума

visibility 145

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 504

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 378

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 223

1200 са в неизвестност в Калифорния

автор:Дума

visibility 30

Израел отива на предсрочни избори

автор:Дума

visibility 245

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 223

Лепило за конструкцията

автор:Ралица Николова

visibility 341

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 712

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 1418

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 281

/ брой: 223