24 Март 2019неделя18:39 ч.

Ръгбистите в решителен мач с Турция утре

/ брой: 85

автор:Владимир Николов

visibility 791

Националният отбор по ръгби 15 ще излезе в решителна схватка срещу състава на Турция утре за определяне победителя в Дивизия "Развитие" от европейския шампионат. Мачът е от 15,00 ч. на стадиона на НСА при свободен вход.
В най-ниската дивизия нашите вече разбиха Черна гора с 57:0 и при победа срещу турците ще спечелят промоция за Конференция 2 Юг, в която са съставите на Кипър, Сърбия, Словения, Словакия и Австрия.
"Турците са сериозен съперник. Те изпаднаха от по-горната група, а в последните години имаме 1 победа и 1 загуба срещу тях. Някога български треньори помогнаха на комшиите ни да открият ръгбито. Турция също спечели срещу Черна гора, но с 13:9 в Анталия и затова мачът ще бъде решителен за промоция в  по-горната група. Участието там носи точки и за световната ранглиста, където сме 95-и в света", отбеляза президентът на БФ Ръгби Атанас Зафиров в Пресклуб "България". Националният ни тим вече повече от година се готви от френския треньор Ромен Балмис и той разчита и на 9-има българи, които играят в силните първенства на Англия, Шотландия, Франция и Холандия.
"Вярвам, че ръгбито може успешно да се развива в България и страната да догони развитите страни в Европа", отбеляза Балмис, който повече от година работи у нас по програма на Европейската федерация по ръгби.
Около 6000 души в 23 действащи от общо 46 клуба развиват спорта, но бюджетът от ММС е само 27 000 лв. През юни предстои европейско първенство в Загреб по олимпийската версия "Ръгби 7" и само за участието на националите ни тези пари са недостатъчни и затова се разчита на спонсори, както и на помощи от световната и европейската федерация по програмите за развитие.Президентът на БФ Ръгби Атанас Зафиров (в средата), френският старши треньор Ромен Балмис (вляво) и спортно-техническият директор
Павел Велков се надяват на победа срещу Турция в решителния мач от Дивизия "Развитие" утре
Снимка Емилия Костадинова

 

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1474

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 434

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 470

/ брой: 56