26 Март 2019вторник23:25 ч.

С чужда пита

/ брой: 84

автор:Владимир Николов

visibility 576

От дълго време се подклаждат настроения сред запалянковците за отбелязване на 70-годишния юбилей на ЦСКА. Щеше да е добре, ако родният колос не бе обявен във фалит през 2016 г. При това - не без съучастието на властта в лицето на ГЕРБ. Управниците останаха слепи за действията на Александър Томов и пернишките "титани", които натрупаха милиони дългове към НАП и кредитори. Преди 2 г. от нищото бе създаден ЦСКА-София с лиценза на ловешкия "Литекс", обединен с "Чавдар" Етрополе. Емблемата на автентичния ЦСКА е под съдебна забрана и на търг бе откупена от единствения участник - фирма, близка до сегашния съсобственик Гриша Ганчев. Нищо, че над година не са платени 8 млн. лв. за това. С нарушения на закона и морала ЦСКА-София се припозна за наследник на "Септември" при ЦДВ, създаден на 5 май 1948 г., преименуван в годините на ЦДНА, ЦСКА "Септемврийско знаме" и фалиран като ЦСКА.
Властта, за да намали отрицателната реакция сред избирателите, отпусна стадион "Българска армия" и останалите бази на новородения ЦСКА-София. Сега обяви държавна подкрепа за 70-годишния юбилей. Пълна пародия. Да отпуснеш скришом военни средства за юбилея и да смотолевиш, че "юбилярите" ще се бръкнат само 2000 лв., че щели да се вдигнат само 1-2 хеликоптера, а нямало цялата репетиция за парада на Гергьовден да мине като авиошоу на честването... Гузно оправдание е обявеното от мастития военен министър, че от дете е привърженик на "Левски" и няма нищо нередно отбор, който "50 от своите 70 години е бил на армията", да бъде уважен от ВВС.
Но какво да очакваме, след като премиерът пращаше правителствения самолет да превози любимите му "Бистришки тигри" за мачле във Варна само заради загубен бас?
Изявленията на властите показват, че с "чужда пита" ще правят юбилей, за да изкупят вината си на съучастници във фалита на автентичния ЦСКА.

Предизборно разсрочват 45 милиона лева дългове

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 59

ГЕРБ превзе тотално Комисията за финансов надзор

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 59

Борчлии теглят нови кредити, за да покрият старите

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 59

АПИ обяви търг за строителен надзор за 134 км от "Хемус"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 59

Планета за еднократна употреба

visibility 54

/ брой: 59

Парламентът поема контрола над "Брекзит"

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 59

Америка прие закон срещу руския газ в ЕС

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 59

Заплашиха кметства в германски градове

автор:Дума

visibility 49

/ брой: 59