18 Ноември 2018неделя13:11 ч.

Сериалът продължава

/ брой: 81

автор:Мая Йовановска

visibility 492

Пак се тресе от арести държавната Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", която хората назовават с името от старата й абревиатура ДАИ, което пък звучи като повелителната форма на глагола "дай" (браншът отлично разбира за какво иде реч). Преди дни повече от половината служители на ДАИ в Благоевград бяха задържани по сигнал, подаден от транспортни фирми. Като се замисля, години наред ни се сервира все един и същи сериал. Подкупи, арести, корупция, обещания за промени и... дотам. 2013-а, 2014-а, 2016-а гледахме същия филм. Обвинени има, но наказани - не. И въпросът не е дали, а кога ще ни прожектират пореден епизод от същия индийски сериал.
Един от големите скандали по тази сюжетна линия беше през 2016 г., когато при съвместна операция на ДАНС, ГДБОП и Специализираната прокуратура бе арестуван шефът на агенцията Цветелин Цветанов и още 6-7 нейни служители. "Преди две години шефа на агенцията го хванаха с 500 000. На фона на тия 500 000 кметът на "Младост" е като пионерче", възмути се преди ден Красимир Лалов от Националното сдружение на българските превозвачи. И какво от това?
От години се говори за корупция там, а малка ли е, голяма ли е - всъщност е подробност. Проблемът е, че я има. И само с екшън, колкото на драгия зрител да му бъде подсигурено зрелището, докато му измъкват и хляба от устата, нещата няма да се оправят. Въпросът е има ли воля това да се случи. Кой и как прави назначенията там също е интересно питане, след като всички декларирани досега усилия за подобряване на работата и изкореняване на корупцията все удрят на камък. Както и кой има полза от този абсурд. Едно е сигурно - няма начин рибата да не е вмирисана от главата, след като продължават да ни прожектират все същия сериал.

Протести блокират България и днес

автор:Дума

visibility 67

Зимата нахлува от днес

автор:Дума

visibility 220

ДПС: Закъснялата оставка не решава проблемите

автор:Дума

visibility 145

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 504

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 378

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 223

1200 са в неизвестност в Калифорния

автор:Дума

visibility 30

Израел отива на предсрочни избори

автор:Дума

visibility 245

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 223

Лепило за конструкцията

автор:Ралица Николова

visibility 341

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 712

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 1418

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 281

/ брой: 223