21 Март 2019четвъртък12:41 ч.

Сериалът продължава

/ брой: 81

автор:Мая Йовановска

visibility 651

Пак се тресе от арести държавната Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", която хората назовават с името от старата й абревиатура ДАИ, което пък звучи като повелителната форма на глагола "дай" (браншът отлично разбира за какво иде реч). Преди дни повече от половината служители на ДАИ в Благоевград бяха задържани по сигнал, подаден от транспортни фирми. Като се замисля, години наред ни се сервира все един и същи сериал. Подкупи, арести, корупция, обещания за промени и... дотам. 2013-а, 2014-а, 2016-а гледахме същия филм. Обвинени има, но наказани - не. И въпросът не е дали, а кога ще ни прожектират пореден епизод от същия индийски сериал.
Един от големите скандали по тази сюжетна линия беше през 2016 г., когато при съвместна операция на ДАНС, ГДБОП и Специализираната прокуратура бе арестуван шефът на агенцията Цветелин Цветанов и още 6-7 нейни служители. "Преди две години шефа на агенцията го хванаха с 500 000. На фона на тия 500 000 кметът на "Младост" е като пионерче", възмути се преди ден Красимир Лалов от Националното сдружение на българските превозвачи. И какво от това?
От години се говори за корупция там, а малка ли е, голяма ли е - всъщност е подробност. Проблемът е, че я има. И само с екшън, колкото на драгия зрител да му бъде подсигурено зрелището, докато му измъкват и хляба от устата, нещата няма да се оправят. Въпросът е има ли воля това да се случи. Кой и как прави назначенията там също е интересно питане, след като всички декларирани досега усилия за подобряване на работата и изкореняване на корупцията все удрят на камък. Както и кой има полза от този абсурд. Едно е сигурно - няма начин рибата да не е вмирисана от главата, след като продължават да ни прожектират все същия сериал.

Пак отлагат срока за концесията на летището

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 55

5000 таксита на протест срещу чужда компания

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 55

Появи се и трети кандидат за бизнеса на ЧЕЗ в България

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 55

"Росатом" готова да строи АЕЦ "Белене" само с печалба

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 55

Гигантска експлозия в химически завод в Китай

автор:Дума

visibility 0

US-бомбардировач прелетя край Русия

автор:Дума

visibility 40

Нова Зеландия забрани полуавтоматичните оръжия

автор:Дума

visibility 96

Лидерите на ЕС решават днес дали да отложат Брекзит

автор:Дума

visibility 98

Страховитата система на забавачките

автор:Деси Велева

visibility 182

/ брой: 55

Не е за вярване - днес цензурират и цар Борис III

автор:Христо Георгиев

visibility 474

/ брой: 55

Събудете се, политици!

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 55