24 Март 2019неделя18:35 ч.

Франкенщайн

/ брой: 81

автор:Ина Михайлова

visibility 1949

Такова чудо не е било - десет дни медиите се занимават с въпроса не дали има корупция, а как е проведена операцията по задържането на кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева. И като връх на всички мега, свръх и супер правомощия, с които се сдоби новата КПКОНПИ (антикорупционна комисия), шефът й Пламен Георгиев вчера изплю камъчето: целият цирк с Иванчева бил не за друго, а защото органът нямал достатъчно правомощия. Той трябвало "поне да задържа" лица.
Ключовата дума е поне!
Какво иска г-н Георгиев? Лично да запаше пищови и да започне да просва на земята и да арестува? Или да раздава присъди? А защо не да беси, да секвестира или да приватизира?
Нещо като разделение на властите, туй-онуй? Че утре Валери Симеонов ще поиска да арестува диджеи в курортите, а Волен Сидеров - депутати в парламента. Е, не че не им се иска...
Ало, накъде отиваме? Към диктатура на... На какво ли не!
Спорът за правомощията на специализираната мегакомисия за борба с корупцията стана причина за разменени реплики между президента Румен Радев и представители на управляващото мнозинство, още когато се обсъждаха правилата за работа на новия орган. Тогава държавният глава (дори с вето) и опозицията предупредиха, че антикорупционната комисия, с така предлаганите от управляващите рамки, ще се превърне в "бухалка за разправяне с неудобните". Нямаше кой да чуе. Сега шефът на КПКОНПИ какво иска? Иска си бухалката човекът! А разните там еврочиновници и еврошушумиги какво правят? Ослушват се.
Ако депутатите вземат, че уйдисат на мераците на шефа на мегазвеното, над новата комисия ще бъде само... Господ. Или онзи, който разговаря с него като с Началника. Мегакомисията за борба с корупцията е на път да се превърне във Франкенщайн - много права и привилегии, никакви отговорности. Този Франкенщайн ще изяде главата на създателите си.

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1474

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 434

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 470

/ брой: 56