20 Ноември 2018вторник20:47 ч.

Нервни времена

/ брой: 76

автор:Ина Михайлова

visibility 1165

Главният прокурор Сотир Цацаров се изнерви от думите на Екатерина Захариева, че службите са прекалили при ареста на кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева. Затова от Рим екстрено запита дали и кабинетът мисли така. Шефът на мегакомисията за борба с корупцията Пламен Георгиев също скокна срещу вицепремиера, отговарящ за съдебната реформа.
Дали и двамата наистина смятат, че Захариева на своя глава коментира действията на страховитите прокурори? Без да се посъветва с вожда, който мълчи. Захариева може в момента да е външен министър, но е юрист и се предполага, че поне е чела закона.
Нервни времена. Двама от "тримата големи" действат - единият арестува, вторият медийно аплодира. А първият стои на геостратегическия си Олимп и мълчи. Преди две години обаче излезе да каже, че герберския кмет на "Младост" (предишния) ще го изключат от ГЕРБ заради корупция.
Цацаров да хвърля мълнии от Рим, че унизителният арест е борба с корупцията - моля, моля! Вината на Иванчева не коментираме. За нея може да се произнесе само и единствено съдът, с влязла в сила присъда. За справка - има и НПК, в който се казва, че арестът и всички следствени действия не трябва да накърняват честта и достойнството на задържания. Нещо да кажат нервните?
Арестът бил пародия, издънили се спецпрокурорите. Глупости! Акцията има пълен успех. На всички посред бял ден, в продължение на часове - за бавно загряващите - бе казано: Имаме Специализирана прокуратура и КПКОНПИ, можем да смачкаме, унижим, ако трябва и да обесим всеки, когото решим. Чудя се само как не построиха набързо бесилка пред Спортната палата. Ама стига самодейни акции! Всички подкупи се съгласуват и отчитат пред Шайката, нали?
А, да, той ще слезе от геополитическия си Олимп и театрално ще каже, че случилото се е безобразие, и невинно ще се разграничи от антикорупционния театър. Това ли следва?

Над 2 г. се бави ремонтът на мотрисите "Сименс"

автор:Дума

visibility 13

/ брой: 226

Птичият грип погуби над 1 милион пернати у нас

автор:Дума

visibility 15

/ брой: 226

Забраняват пластмасата в ски зоната в Банско

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 226

Прогнозират 5% ръст на туристите през зимата

автор:Дума

visibility 11

/ брой: 226

В Румъния уволниха шестима министри

автор:Дума

visibility 17

/ брой: 226

65% от гърците против договора със Скопие

автор:Дума

visibility 18

/ брой: 226

Груевски получи убежище от Унгария

автор:Дума

visibility 13

/ брой: 226

Евросъюзът държи на договора за ракетите

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 226

Да подадем ръка на сънародниците ни зад граница

visibility 18

/ брой: 226

Искам съд за виновните!

visibility 22

/ брой: 226