23 Март 2019събота21:48 ч.

Убийци на футбола

/ брой: 76

автор:Владимир Николов

visibility 478

Милионите фенове на футбола у нас с право негодуват срещу гамена, хвърлил самоделна бомба срещу полицаите на Националния стадион "Васил Левски" по време на "вечното" дерби ЦСКА-Сф - "Левски". При инцидента сериозно пострада полицайка от жандармерията, която само от шест месеца е в органите на реда. Служителите от МВР издирват извършителя и в тази връзка арестуваха над 40 лумпени от синята агитка, но засега следите му не са открити. Много е вероятно той да бъде намерен. И трябва да бъде съден не за нанасяне на средна телесна повреда, а за опит за убийство. Защото как може да се тълкува по друг начин хвърлянето на бомбичка, макар и самоделна, срещу стъклена врата, зад която са настанени униформени служители от жандармерията?
Необходими са спешни промени в Закона за борба с футболното хулиганство. Защо главният секретар на МВР Младен Маринов се пъчи по телевизията, че не било възможно да се открият всички бомбички, които внасят лумпените по стадионите? Нужно ли е около футболните истерии и изстъпления да бъде отнет човешки живот, каквито случаи помним, за да се засилят мерките срещу футболните хуни, които шестваха в сряда в центъра на София? Този път за щастие нямаше безчинства и погроми, доскоро съпровождали футболни мачове най-вече между "вечните съперници".      
Цялата държавна, спортна и футболна власт трябва да накаже не само виновника, но и хората, които го подкрепят и укриват. Всички онези, които, вместо да отиват на футболен мач като на празник, с качулки и маски се прикриват, за да безчинстват анонимни. Футболът е само спорт и футболните битки не трябва да се превръщат в изстъпления и вандалщина.

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1246

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 372

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 418

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 217

/ брой: 56