19 Март 2019вторник08:42 ч.

Русия и Индия се договориха за нови кораби

През юни ще бъде подписан договор за още четири стражеви кораба от проект 11356

/ брой: 75

автор:Георги Георгиев

visibility 605

През юни т.г. между Русия и Индия ще бъде подписан договор за строителството на още четири фрегати от проект 11356 по схемата "2+2", съобщи ТАСС. Два от корабите ще бъдат построени от Прибалтийския корабостроителен завод "Янтар", а другите два - в индийската корабостроителница "Гоа шипярд лимитед". Строителството на двата кораба в Индия се очаква да започне в средата на следващото десетилетие. Цената на поръчката обаче все още не е уточнена напълно, става ясно от информацията.
Пред ТАСС неназован източник от военно-дипломатическите среди е заявил, че наличните в завод "Янтар" три корпуса на недостроените за Черноморския флот фрегати "Адмирал Бутаков", "Адмирал Корнилов" и "Адмирал Истомин" няма да бъдат използвани за индийската поръчка. Те ще бъдат достроени, с руски двигатели, за руския флот със закъснение от няколко години. От информацията на ТАСС не става ясно какви двигатели ще има на индийските фрегати - дали традиционно използваните за този клас кораби украински турбини на "Зоря-Машпроект" или новите разработки на руския завод "Сатурн". Именно ембаргото от украинска страна върху двигателите за фрегатите от проект 11356 провали своевременното влизане в строя на трите кораба от завод "Янтар". До момента руският завод "Янтар" е построил общо шест фрегати за индийския флот от този проект, които са известни като клас "Талвар".
Фрегатите от проект 11356 имат водоизместване от около 4000 тона, а скоростта им достига 30 възела. Автономността им е разчетена за 30 денонощия, а екипажът от 180 моряци. Индийските кораби са въоръжени с осем противокорабни ракети "Club-N", която е част от семейството "Калибър" или руско-индийската ракета "БраМос". Фрегатите имат още зенитни ракети от типа "Штил", торпедни апарати и реактивни противоподводникови бомбомети.Индийската фрегата "Триканд", построена в Русия по проект 11356

 

Йончева призова за революция на доходите

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 53

Президентът създаде Стратегически съвет

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 53

Фермери осъдиха БАБХ заради чумата

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 53

Ще се плаща за роуминг при "Брекзит" без сделка

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 53

Ако не даваш за входа, ще плащаш в общината

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 53

Заловиха стрелеца от Утрехт

автор:Дума

visibility 57

Шотландия подготвя нов референдум

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 53

Турчин застреля трима в Холандия

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 53

Париж и Хага скептични към Скопие в ЕС

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 53

Наследство в ликвидация

автор:Велиана Христова

visibility 135

/ брой: 53

Време за губене

автор:Владимир Георгиев

visibility 80

/ брой: 53

Геополитиката на Мони Паси

visibility 126

/ брой: 53

Ах, колко "качествено" работи парламентът!

visibility 93

/ брой: 53