23 Март 2019събота21:51 ч.

Строят хотел "Мариот" в София за 100 млн. евро

/ брой: 74

автор:Евгени Гаврилов

visibility 528

Около 100 млн. евро ще бъдат вложени в бъдещия най-висок хотел в София. Той ще действа под световно известния бранд "Мариот" (Marriott) и ще се намира в центъра на София. Сградата в момента се строи на Солни пазар, на мястото на бившия цирк където се извисяват зданията на КНСБ и наскоро откритата Сити тауър.
Инвеститор е италианската компания "Ай тауър". Дружеството е създадено специално за инвестицията в новия небостъргач в София. Над 58 млн. евро от инвестицията в бъдещия хотел под марката "Мариот" са осигурени от банков кредит от Черноморската банка за търговия и развитие - 32 млн. евро, и от Пощенска банка - 26,3 млн. евро. Срокът на заема е 12 години. Договорът за него беше подписан официално в София в присъствието на финансовия министър Владислав Горанов. Италианското дружество има договор за управление със собствениците на веригата "Мариот". В бъдещия хотел ще има 232 стаи, спа център, модерен фитнес, търговска зона, 5 ресторанта. Част от площите ще са предназначени за жилища.
Италианската компания имала намерения да инвестира в това място в София още от 2006 г., но проектът е замразен заради настъпилата малко по-късно криза на имотния пазар. След съживяването му инвестицията отново излиза на дневен ред. Хотелът ще има 30 надземни етажа и 3 подземни, където ще има паркинг и сервизни помещения.
София е една от малкото европейски столици, в която хотелската верига "Мариот" не присъства. След пускането на обекта от компанията ще проучат възможностите за откриване на свои обекти от другите си брандове по Черноморието или в планинските курорти, обясни Пол Розенберг, директор на международното хотелско развитие, Европа на "Мариот интернешънъл".

 

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1246

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 372

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 418

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 217

/ брой: 56