16 Януари 2019сряда17:31 ч.

Москва отхвърли обвиненията, че пречи на разследването на ОЗХО

автор:Дума

visibility 186

Западните държави нападнаха Русия с твърденията, че се опитва да попречи на експертите от ОЗХО да проведат разследване в сирийския град Дума. Москва категорично отхвърли обвиненията и обяви, че по никакъв начин няма да влияе на събирането на доказателства около предпологаемата химическа атака. Външният министър Сергей Лавров бе категоричен, че "Русия не е обвързана с някоя от страните", предаде БиБиСи.
В същото време той коментира, че т.нар. "доказателства", които до момента цитират Великобритания, Франция и САЩ, са само "от медийни репортажи и от социалните мрежи".
Лавров потвърди позицията на Русия, че химическа атака в Дума всъщност не е имало.
Преди това ОЗХО проведе извънредно заседание по темата в Хага, на което са присъствали британският, френският и руският посланик в Холандия.
Британското посолство в Холандия по-рано заяви, че Сирия и Русия не позволяват на екипите на ОЗХО да влязат в Дума. Москва опроверга тези твърдения. Експертите на ОЗХО трябва да приключат работа в сряда и преди да отпътуват от Дамаск ще предоставят предварителен доклад на ООН, съобщи БНР.


 

Тереза Мей под обстрел от чужди и свои

автор:Дума

visibility 31

Памук поникна на Луната

автор:Дума

visibility 182

Крах за Мей, неизвестност за Лондон

автор:Дума

visibility 192

КАК КОПРИВЩИЦА СТАНА ГРАД-МУЗЕЙ

автор:Петра Ташева

visibility 218

/ брой: 10

Има ли шанс да излезем от батака в земеделието

автор:Въто Христов

visibility 305

/ брой: 10

Софийската централна баня заСПА в музея

автор:Деси Велева

visibility 157

/ брой: 10