16 Януари 2019сряда17:38 ч.

Успех на каузата за Весела Божкова

/ брой: 72

автор:Дума

visibility 348

Някои от най-големите имена в българския фолклор се събраха на една сцена, обединени от благотворителна кауза. Дамата от популярния дует Любен и Весела Божкови се нуждае от оперативно лечение за смяна на тазобедрена става. Мисията бе изпълнена успешно. От продажба на билети бяха събрани 4262,40 лв., в кутиите за благотворителност по време на концерта постъпиха 1021 лв., а в специално откритата за целта банкова сметка - 630 лв.
Гуна Иванова, Ивайло Герасимов, Илия Луков, Райко Кирилов, Благовест Бичаков, Венцислав Пенев, Александър Александров-Алекс, Павлина Горчева и ансамблите "Гоце Делчев", "Средец" и "Хоро" събраха стотици почитатели на популярните изпълните на песни от Пиринския край. В края на концерта, препълнил до предел бившето кино "Освобождение" в столицата, Весела и Любен Божкови благословиха всички, подкрепили благородната кауза. Тъй като събраните средства са повече от необходимите за операцията на Весела, остатъкът от сумата ще бъде предоставен на други нуждаещи се творци.
Обичаният дует Весела и Любен Божкови, чиито песни са издавани на грамофонни плочи в стохилядни тиражи, отново ще има шанс да радва почитателите на фолклора.
Вестник "ДУМА", който беше един от медийните партньори на концерта и подкрепи добротворческата кауза, пожелава успешно лечение на Весела.
 

Тереза Мей под обстрел от чужди и свои

автор:Дума

visibility 31

Памук поникна на Луната

автор:Дума

visibility 182

Крах за Мей, неизвестност за Лондон

автор:Дума

visibility 192

КАК КОПРИВЩИЦА СТАНА ГРАД-МУЗЕЙ

автор:Петра Ташева

visibility 218

/ брой: 10

Има ли шанс да излезем от батака в земеделието

автор:Въто Христов

visibility 305

/ брой: 10

Софийската централна баня заСПА в музея

автор:Деси Велева

visibility 157

/ брой: 10