12 Декември 2018сряда04:02 ч.

"София филм фест" отново гостува в Ловеч

"Радиограмофон", спечелил наградата на публиката, открива събитието днес

/ брой: 72

автор:Дума

visibility 206

"Арт фест/София филм фест" за поредна година потегля на път през пролетта и Ловеч отново е част от важните дестинации. Прожекциите се осъществяват в кино "Космос" в Ловеч, в партньорство с общината и с подкрепата на НФЦ и "Europa Cinemas".
Програмата започва днес, 16 април, в 19 ч. с филма, който спечели сърцата и наградата на публиката на 22 СФФ - "Радиограмофон" (България-Полша) на Рузие Хасанова. Творбата ще бъде представена от част от екипа на филма. "Радиограмофон", отличен със "Златна роза" за дебют на 2017 г., разказва за баща от Родопите, който изминава пеш 100 км, за да купи радио за обсебения си от рок-музиката син. Прототипи на героите са дядото и бащата на режисьорката. Във вторник проявата продължава с "Без милост" (Германия-Франция) на Фатих Акин. Премиерата бе в официалния конкурс на Кан, а Даян Крюгер беше удостоена с наградата за най-добра актриса.
Най-новата творба на Шон Бейкър "Проектът "Флорида" (САЩ) беше представен лично от автора в София, а филмът разказва за живота на шестгодишната Мууни и младата й майка Хейли - татуирана бунтарка, която отглежда дъщеря си ден за ден в евтин хотел, менажиран от Боби (Уилям Дефо, номиниран за "Оскар", "Златен глобус" и БАФТА) в покрайнините на Орландод. Прожекцията е на 18 април.
Четвъртък е денят на Франсоа Озон с най-новата му творба "Другият любовник" (Франция-Белгия). Представен в състезателната програма в Кан през 2017 г., филмът събира на екрана Марин Вакт и Жереми Рение. В актьорския екип са още и Жаклин Бисе, Доминик Реймон, Мириам Бойе. "Нелюбов" (Русия-Франция-Белгия-Германия) на Андрей Звягинцев е един от най-важните филми за м. г. "Нелюбов" бе представен в конкурсната програма на Кан 2017. Прожекцията е на 20 април.
Носителят на "Златна палма" за 2017 г. - "Квадратът" (Швеция-Германия) на Рубен Йостлунд ще бъде излъчен на 21 април.
Вим Вендерс избра София, за да представи амбициозния си проект "Потапяне", който откри 65 филмов фестивал в Сан Себастиан. "Потапяне" (Германия-Франция-Испания-САЩ) е любовна история, която отвежда зрителя в напълно различните светове на двамата главни герои Даниел Фландърс и Джеймс Мор - в ролите са Алисия Викандер и Джеймс Макавой. Филмът е създаден по едноименния роман на Дж. М. Леджърд, а сценарист е Ерин Дигнъм. Сред останалите актьори с ключови роли са Шарлот Рамплинг, Александър Сидиг и Одри Кутури. С тази прожекция ще бъде закрит "СФФ в Ловеч" - на 22 април, научи ДУМА от Светлана Дамянова от пресофиса на СФФ.

 

Стрелец рани 10 и уби един в Страсбург

автор:Дума

visibility 40

Строителите на протест срещу проверките на пътища

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 241

Антикорупционната комисия спира 19 иска за 21,7 млн. лева

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 241

Наши превозвачи тръгват на бунт към Брюксел

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 241

Протест пред КЕВР заради поскъпването на водата

автор:Мая Йовановска

visibility 87

/ брой: 241

Нови влакове ще има най-рано след 3 г., призна Росен Желязков

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 241

Всеки месец изнасяме стоки за 2,2 млрд. евро

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 241

Мей иска помощ от Европа

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 241

Турция създава нова база в Черно море

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 241

Макрон породи разнородни реакции с обещанията си

автор:Дума

visibility 53

/ брой: 241

Мигрантите избират влака от Истанбул към България

автор:Дума

visibility 29

/ брой: 241

Левицата има визия за развитието на България

автор:Петрана Сомлева

visibility 81

/ брой: 241

Залата на кривите огледала

visibility 46

/ брой: 241

Хоби ражда природонаучен музей

автор:Аида Паникян

visibility 63

/ брой: 241