16 Януари 2019сряда17:32 ч.

Среща с френската писателка Гаел Жос

/ брой: 71

автор:Дума

visibility 340

Вълнуваща среща с нашумялата френска писателка Гаел Жос, чийто роман "Последният пазител на Елис Айлънд" беше удостоен с Европейската награда за литература през 2015 г., организира издателство "Колибри". Известната авторка ще се срещне с българската публика на 19 април от 19 ч. във Френския културен институт, където ще представи българското издание на романа.
Родена през 1960 г., Гаел Жос прави първите си стъпки на литературното поприще с няколко стихосбирки, донесли й признание и известност, а през 2011 г. публикува своя дебютен роман "Часове мълчание", преведен на множество езици, последван от "Нашият живот на кръстопът" и "Снежна сватба".

В преживяното от героите на Гаел Жос се оглеждат съдбите на милиони мъже и жени, които в името на по-добро бъдеще са оставили зад себе си всичко най-скъпо, за да се озоват между строгите стени на Елис Айлънд - чистилище, от което едни ще се отправят към бленувания бряг, тъй близък и тъй недостъпен, а други, отхвърлени, ще поемат обратния път, напускайки тази педя американска земя, този Остров на надеждите, Остров на сълзите.

Тереза Мей под обстрел от чужди и свои

автор:Дума

visibility 31

Памук поникна на Луната

автор:Дума

visibility 182

Крах за Мей, неизвестност за Лондон

автор:Дума

visibility 192

КАК КОПРИВЩИЦА СТАНА ГРАД-МУЗЕЙ

автор:Петра Ташева

visibility 218

/ брой: 10

Има ли шанс да излезем от батака в земеделието

автор:Въто Христов

visibility 305

/ брой: 10

Софийската централна баня заСПА в музея

автор:Деси Велева

visibility 157

/ брой: 10