18 Ноември 2018неделя11:04 ч.

Звездите й говорят

/ брой: 70

автор:Мая Йовановска

visibility 419

Повелителката на плажните концесии, шефката на туристите и туристическите обекти, близката приятелка на филмовите звезди и отговорничката по звездната категоризация на родните хотели Николина Ангелкова вчера се опита да си измие ръцете с Комисията за защита на потребителите. Тази нейна реакция дойде покрай темата за качеството на услугите в един хотел, която беше търкаляна доста из медиите. И Ангелкова, която оглавява Министерството на туризма и която именно дава или отнема звездите на обектите, обяви, че проблемът с липсата на санкции бил заради слабото звено, а именно КЗП. Защото комисията не била подала искане за отнемане на категорията.
Тук напират два въпроса. Единият е - как не успя Ангелкова поне от медиите да научи за проблемите в злополучния хотел и защо не е реагирала, дори и без сигнал от КЗП? Та затова сега чакала от "някакъв друг орган" да я сезира, за да си свърши работата. Потресаващо! И вторият въпрос - не е ли тя за пореден път начело на туристическото ведомство и не е ли забелязала толкова години, че министерството е с "вързани ръце".
След като се ожали, тя се и похвали, че предстои да бъде създаден туристически инспекторат. Той обаче ще се грижел само за последващия контрол. И напомни дамата на потребителите, че в Министерството на туризма вече действа телефон за сигнали и нередности по хотелите. Иначе казано - ще се отпусне бюджет за поредните чиновници, но те ще чакат от нас да сигнализираме, за да направят проверка и евентуално да наложат санкции. Дето се вика, тя отново няма да е виновна.
Преди около два месеца бе съобщено, че лятната почивка у нас ще поскъпне с около 11%. Това министърката го защити и даже заяви, че най-много нужда от поскъпване имало именно в хотелите с висока категория звезди. А според нея, поскъпването означавало и по-високо качество на туристическия продукт. Стига, бе! Вярва ли Ангелкова, че ще й повярваме. Или звездите й говорят? 

Протести блокират България и днес

автор:Дума

visibility 67

Зимата нахлува от днес

автор:Дума

visibility 220

ДПС: Закъснялата оставка не решава проблемите

автор:Дума

visibility 145

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 504

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 378

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 223

1200 са в неизвестност в Калифорния

автор:Дума

visibility 30

Израел отива на предсрочни избори

автор:Дума

visibility 245

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 223

Лепило за конструкцията

автор:Ралица Николова

visibility 341

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 712

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 1418

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 281

/ брой: 223