23 Март 2019събота07:40 ч.

Коледа по Великден

/ брой: 67

автор:Ева Костова

visibility 758

Служителите на ловешката болница получават декемврийските си заплати за Великден. Сигурно по Коледа ще получат тези за Възкресение Христово. Важното е да има празници. Нищо, че възнагражденията им идват, след като дошлите пари отиват директно към кредиторите за покриване на запорите. А "неблагодарни" медици от цяло отделение вкупом напускат. Заради липсата на консумативи и необходимите лекарства. Заради всекидневните скандали, които пилят нервите и на здравните работници, и на здравноосигурените пациенти и техните близки, които пристигат със спринцовки и чаршафи под мишница.
Напрежението в ловешката болница не е от вчера или днес, то тлее от доста време, сигурно няма да спре и утре. Защото е част от това, което се отразява в мътното огледало на родното здравеопазване, на недомислените реформирания от куп министри на ГЕРБ най-вече. Което докара местни болници до фалити, след като преминаха през няколко експеримента и изцеждането на пари и от малкото им отпуснати бюджети за пътеки, заплати, лекарства, търгове, преструктуриране и т.н. Всеки новодошъл министър ги пуска в дълбокото да се давят на воля и едва ли не да оставят на самотек пациентите и тяхното лечение. Обаче да бъдат така добри после шефовете им да натамънят отчетите така, че и вълкът да е сит, и агнето цяло. Накрая лъсват съдраните гащи на многострадалния пациент...
И ловешката болница е застигната от т.нар. оздравителен план. Това напоследък е панацеята на здравния министър Кирил Ананиев. Ще бъдат съкратени легла е една от мерките на оздравяването. В момента здравното заведение в Ловеч обслужва 130 хил. души, работи по 29 медицински специалности и 193 пътеки, разполага с 237 легла, 18 отделения. Като се развършее назначеният прокурист, за да изпълни оздравителния план, изготвен от държавата, ще трябва да се запазят приходите обаче. "Спасяването" започна. Само дано не стане като в приказката: таз година люлка, догодина булка.

Сблъсъците в Сирия продължават

автор:Дума

visibility 14

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 913

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 305

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 337

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 176

/ брой: 56