16 Ноември 2018петък10:43 ч.

Коледа по Великден

/ брой: 67

автор:Ева Костова

visibility 473

Служителите на ловешката болница получават декемврийските си заплати за Великден. Сигурно по Коледа ще получат тези за Възкресение Христово. Важното е да има празници. Нищо, че възнагражденията им идват, след като дошлите пари отиват директно към кредиторите за покриване на запорите. А "неблагодарни" медици от цяло отделение вкупом напускат. Заради липсата на консумативи и необходимите лекарства. Заради всекидневните скандали, които пилят нервите и на здравните работници, и на здравноосигурените пациенти и техните близки, които пристигат със спринцовки и чаршафи под мишница.
Напрежението в ловешката болница не е от вчера или днес, то тлее от доста време, сигурно няма да спре и утре. Защото е част от това, което се отразява в мътното огледало на родното здравеопазване, на недомислените реформирания от куп министри на ГЕРБ най-вече. Което докара местни болници до фалити, след като преминаха през няколко експеримента и изцеждането на пари и от малкото им отпуснати бюджети за пътеки, заплати, лекарства, търгове, преструктуриране и т.н. Всеки новодошъл министър ги пуска в дълбокото да се давят на воля и едва ли не да оставят на самотек пациентите и тяхното лечение. Обаче да бъдат така добри после шефовете им да натамънят отчетите така, че и вълкът да е сит, и агнето цяло. Накрая лъсват съдраните гащи на многострадалния пациент...
И ловешката болница е застигната от т.нар. оздравителен план. Това напоследък е панацеята на здравния министър Кирил Ананиев. Ще бъдат съкратени легла е една от мерките на оздравяването. В момента здравното заведение в Ловеч обслужва 130 хил. души, работи по 29 медицински специалности и 193 пътеки, разполага с 237 легла, 18 отделения. Като се развършее назначеният прокурист, за да изпълни оздравителния план, изготвен от държавата, ще трябва да се запазят приходите обаче. "Спасяването" започна. Само дано не стане като в приказката: таз година люлка, догодина булка.

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 223

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 223

Медиите на Острова скептични за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 223

Лидери от ЕС изразиха задоволство

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 223

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 277

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 538

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 141

/ брой: 223

Датата

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 223