19 Декември 2018сряда08:50 ч.

Дайте им метлите!

/ брой: 66

автор:Ина Михайлова

visibility 2284

Министрите на правосъдието и на вътрешните работи трябва да бъдат "окачени на ченгел". Веднага. Друго спасение при тоз матр'ял, с който разполага властта, няма. Малко е да кажем, че са гьонсурати. Големи и кръгли нули. Дупки - и те, и това, което правят.
Накараха ни да приемем за нормално, че оградата по границата все пада - от вятър, порой и калпаво изпълнение. Динковци, Пера и пр. волни птици задържаха мигранти под път и над път. А властта увещава нас и Европа, че всичко е наред и нищо не пропускаме.
Назориха ни да разберем, че инцидентът с непроверени пътници на летище София е дрисливо стечение на обстоятелствата. Всъщност, никой не гарантира кой, кога и как минава и заминава. За сведение - нека министърът на вътрешните работи се поинтересува някой проверява ли личните карти на пътниците от София за Варна например. Има поне няколко случая, в които хората държат документа в ръка, но никой не желае да го погледне дори.
Сега ни видиотяват с обяснения за избягалите от Централния затвор. Узнахме, че там правото на лична кореспонденция било свещено, затуй в личните пратки затворниците получавали пистолети (дано поне по един, че кой знае какво ни чака!).
После никой не гонил бягащите, докато се шмугвали в черна кола. А най-идиотското обяснение, дадено от вътрешния министър Валентин Радев, е, че МВР знаело преди година за подготвяно бягство, но за жалост се случило така, че затворникът сега избягал. Как му се вика на това? Как си го превеждате на нормален език? Знаехме, че ще се случи, че има замесени наши хора, но не направихме нищичко.
Във всеки случай не ние сме топ идиотите. Направил си гаф, направил си. Не искаш да подадеш оставка, както правят в нормалните държави, каниш се да режеш глави надолу, ама защо така идиотски бе, хора, ги ръсите тез глупости?
И сал една чистачка дръзнала да преследва затворниците, представяте ли си? Това метлите са страшно оръжие, ей! Нали помните кога се появиха? Преди две години, на летището, когато лично Той, с метла в ръка, усмири протестите на чистачките. Явно тогава ги е благословил. Вече няма нужда да търси министри по кръстовища и под маси.
Разпасана команда, разпасани министри, разпасана държава. Оставки ли? Глупости. Че кой ще ги даде. На ченгел! Даже не правят тез простотии заради преЦедателството. Толкоз могат. Такива са.
Чистачки. Те ще Му спасят властта. Намирайте ги, слагайте ги, със сигурност ще свършат повече работа. Храбри са, не се ошмуляват и няма да пелтечат като идиоти. Ще премитат, всичко ще знаят и няма да се дънят на всички фронтове, щото ще си знаят мястото и компетентността. А на днешните убавци, дето са кръгли нули, връчете по една метла. И с нея няма да се справят, но поне щетите ще са минимални.

 

ЕК не е искала приватизация на "Булгартрансгаз"

автор:Дума

visibility 1

Нощният труд остава 25 стотинки

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 246

БСП: Чии интереси обслужва КЕВР?

автор:Павлета Давидова

visibility 83

/ брой: 246

За 10 години тежките престъпления нарастват

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 246

Проблемът "Зелена карта" може да ни спре за Шенген

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 246

Жирардели не казва от кого е купил "Юлен"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 246

Разрешиха на Банка ДСК да купи Сосиете

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 246

Само 12% от българите планират зимна ваканция

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 246

ООН одобри вредната политика на Киев

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 246

Хиляди унгарци отново протестираха срещу Орбан

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 246

Путин предупреди за крах на световната сигурност

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 246

Гласуват "Брекзит" след месец

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 246