23 Март 2019събота09:50 ч.

Кабинетът иска втори мандат за шефа на ДАНС

/ брой: 66

автор:Ростислава Иванова

visibility 281

Правителството предложи на президента Румен Радев да издаде указ за преназначаване на Димитър Георгиев като председател на Държавна агенция "Национална сигурност".
Димитър Георгиев е начело на ДАНС от март 2015 г. по време на второто правителство на Бойко Борисов и изпълнява тази длъжност и в момента. ДУМА припомня, че до назначението му се стигна, след като Владимир Писанчев подаде оставка, поискана от премиера. Тя пък беше предшествана от оставката на тогавашния вътрешен министър Веселин Вучков, чийто мотив беше, че му пречат да смени Писанчев.
Официално Димитър Георгиев беше предложен за шеф на ДАНС от тогавашния ресорен вицепремиер Меглена Кунева от квотата на Реформаторския блок. От биографията му обаче става ясно, че е бил в екипа на Борисов, когато заемаше поста главен секретар на МВР в царското правителство. "Спомням си, когато премиерът Борисов беше главен секретар на МВР, Димитър Георгиев беше част от екипите, с които заедно с Европол и евроатлантическите партньори успяхме да направим много успешни реализации", каза преди 3 години зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Когато Цветанов беше вътрешен министър в първия кабинет на ГЕРБ, Георгиев пък беше негов заместник. Преди това е оглавявал дирекция "Международно оперативно полицейско сътрудничество". Георгиев е в системата на МВР от октомври 1993 г. - като инспектор в НСС. От края на 2006 до 2011 г. той е представител на България в Управителния съвет на Европол и Генералната асамблея на Интерпол.

Мей и европейците - отсрочка по милост

автор:Дума

visibility 2

Сблъсъците в Сирия продължават

автор:Дума

visibility 395

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1037

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 336

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 368

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 198

/ брой: 56