18 Ноември 2018неделя11:01 ч.

Фалшива комисия

/ брой: 65

автор:Ростислава Иванова

visibility 535

30 години от т.нар. демократични промени, а продължаваме да си играем на "ченгета" и "мишлета". Не му се вижда краят и на жестокия, избирателен, вещерски лов на "доносници". Лов на бивши ченгета, с който всяка управляваща партия от т.нар. демократични, се заиграваше и ни обещаваше, че след лустрацията, видиш ли, сме щели да почнем на чисто. Обещаваха ни и СДС, и царят, и ГЕРБ. Ама не! Защото нито осветлихме истинските доносници, клепали наляво и надясно колеги, приятели, дори роднини. Нито разбрахме участвали ли са те в управлението на демократична България. Да, имало е такива и са съсипали хиляди човешки съдби, не толкова принудени от тоталитарната машина, а просто защото душата им е била мръсна.
Питаме прехвалената комисия по досиетата разкри ли за тези 11 години имената на мерзавците? Може ли да се похвали с това? Защото, ако е, това поне би оправдало стотиците невинни хора, набедени за сътрудници на ДС и попаднали в позорните списъци, без да са донасяли. На всички е ясно - сред "осветените" изгоряха куп разузнавачи и сътрудници, работили за България, за националните интереси. Някъде по света тези хора да бяха осветени? Не. Повечето от тях дори не са топили ближните си, но поставени под общия знаменател, днес носят клеймо, което трови и наследниците им.
Ще попитате как така? По закон комисията не била морален съдник, само регистрирала съпричастност към ДС и не можела да разграничи разузнавача от доносника, защото всички били в папките, обясни нейният председател Евтим Костадинов. Значи и той признава, че законът е нескопосен, макар и нееднократно прекрояван.
Кого обслужва калпавият закон за досиетата? Властта. Тази, която използва съдържанието на папките, когато и както намери за угодно. Членовете на комисията са удобни и послушни, безмълвно изпълняват. И не противоречат на властимащите. Нужна ли ни е такава комисия по досиета, на която утре, по предложение на властта, като нищо ще разширят законово обхвата на дейност? Защо ли? За да натягат атмосферата и да вадят картончета на "опасните", които застрашават силните на деня.

Протести блокират България и днес

автор:Дума

visibility 67

Зимата нахлува от днес

автор:Дума

visibility 220

ДПС: Закъснялата оставка не решава проблемите

автор:Дума

visibility 145

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 504

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 378

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 223

1200 са в неизвестност в Калифорния

автор:Дума

visibility 30

Израел отива на предсрочни избори

автор:Дума

visibility 245

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 223

Лепило за конструкцията

автор:Ралица Николова

visibility 341

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 712

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 1418

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 281

/ брой: 223