25 Март 2019понеделник04:41 ч.

Фалшива комисия

/ брой: 65

автор:Ростислава Иванова

visibility 705

30 години от т.нар. демократични промени, а продължаваме да си играем на "ченгета" и "мишлета". Не му се вижда краят и на жестокия, избирателен, вещерски лов на "доносници". Лов на бивши ченгета, с който всяка управляваща партия от т.нар. демократични, се заиграваше и ни обещаваше, че след лустрацията, видиш ли, сме щели да почнем на чисто. Обещаваха ни и СДС, и царят, и ГЕРБ. Ама не! Защото нито осветлихме истинските доносници, клепали наляво и надясно колеги, приятели, дори роднини. Нито разбрахме участвали ли са те в управлението на демократична България. Да, имало е такива и са съсипали хиляди човешки съдби, не толкова принудени от тоталитарната машина, а просто защото душата им е била мръсна.
Питаме прехвалената комисия по досиетата разкри ли за тези 11 години имената на мерзавците? Може ли да се похвали с това? Защото, ако е, това поне би оправдало стотиците невинни хора, набедени за сътрудници на ДС и попаднали в позорните списъци, без да са донасяли. На всички е ясно - сред "осветените" изгоряха куп разузнавачи и сътрудници, работили за България, за националните интереси. Някъде по света тези хора да бяха осветени? Не. Повечето от тях дори не са топили ближните си, но поставени под общия знаменател, днес носят клеймо, което трови и наследниците им.
Ще попитате как така? По закон комисията не била морален съдник, само регистрирала съпричастност към ДС и не можела да разграничи разузнавача от доносника, защото всички били в папките, обясни нейният председател Евтим Костадинов. Значи и той признава, че законът е нескопосен, макар и нееднократно прекрояван.
Кого обслужва калпавият закон за досиетата? Властта. Тази, която използва съдържанието на папките, когато и както намери за угодно. Членовете на комисията са удобни и послушни, безмълвно изпълняват. И не противоречат на властимащите. Нужна ли ни е такава комисия по досиета, на която утре, по предложение на властта, като нищо ще разширят законово обхвата на дейност? Защо ли? За да натягат атмосферата и да вадят картончета на "опасните", които застрашават силните на деня.

ГЕРБ станаха заложник на Цветанов

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 57

БСП настоява Цветанов да напусне политиката

автор:Юлия Кулинска

visibility 91

/ брой: 57

БСП е против изграждането на нови бежански центрове

автор:Юлия Кулинска

visibility 66

/ брой: 57

С 427 млн. евро намаляват чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 57

"Гражданска отговорност" е поскъпнала с 30% за година

автор:Дума

visibility 56

/ брой: 57

Предлагат да няма гражданство срещу краткотрайни вложения

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 57

"Фич" повиши перспективата за кредитния рейтинг на България

автор:Дума

visibility 50

/ брой: 57

Кампанията на Тръмп не е имала връзки с Русия

автор:Дума

visibility 0

Почина Рафи Ейтан

автор:Дума

visibility 16

Мълър предаде доклада за Тръмп

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 57

Посегателство върху вечната корона на върха

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 57

Отпочва надпреварата за вузовете

автор:Велиана Христова

visibility 81

/ брой: 57

Всички сме за Одрин и Мармарис!

visibility 57

/ брой: 57