22 Март 2019петък23:20 ч.

Кралев отказва пари за глобата на щангите

Държавата можела да помогне само с намирането на спонсори, отборите ни застрашени да пропуснат втора олимпиада поред

/ брой: 65

автор:Владимир Николов

visibility 369

Щангистите ще търсят пак държавна помощ, за да платят глобата от $250 000, която бе наложена от Международната федерация заради хванатите 11 национали с допинг през пролетта на 2015 г. Шефът на централата Неделчо Колев иска среща със спортния министър Красен Кралев, за да се обсъди какво да се прави. Парите трябва да бъдат преведени до юни, иначе страната ни е заплашена да бъде спряна от международно участие. Това ще стане във възможно най-неблагоприятния момент, защото есента е световното първенство в Ашхабад, Узбекистан, което е първа олимпийска квалификация за Токио 2020. Колев обаче призна, че е притеснен, защото не знае как ще събере парите. Кралев пък на няколко пъти обяви, че няма да плаща за чужди грехове.
"Не мисля, че министерството има законова основа, на която да стъпи, за да осигури тези пари. Ще се опитаме да потърсим спонсори, да помогнем по някакъв начин. Според мен е невъзможно държавата да участва в този процес. За глоби нямаме право да даваме средства", каза вчера Кралев.
"Пуснах писмо до Международната федерация с искане да ни предоставят възможност за отложено плащане. Получихме отказ. Искат всичките пари наведнъж. Трябва да се видя с министъра, да седнем и да поговорим. Разбира се, че съм притеснен за бъдещето на българските щанги. Не само аз, всички сме притеснени", обяви Колев на прибиране от Букурещ, където родните щангисти спечелиха  3 медала от европейското.
"Извървяхме дълъг и труден път, с много контузии и операции. Но Господ се отблагодарява и пак имаме медали. Нашата задача е да тренираме и да участваме по състезания", каза вицешампионът Георги Шиков (105 кг).

 

Сблъсъците в Сирия продължават

автор:Дума

visibility 14

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 913

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 305

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 337

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 176

/ брой: 56