15 Декември 2018събота21:43 ч.

Актуално

В канала на диалога

/ брой: 60

автор:Лозан Такев

visibility 403

В деня на 105-ата годишнина от битката при Одрин във Варна имаше среща... на върха. Прегръщаха се и се целуваха европейските лидери. И се очерта, че "каналът на диалога" продължава и се очаква втора среща, за да се решат и част от двустранните проблеми в рамките и до края на европредседателството ни.
Жан-Клод беше тъжен за диалога "Турция - Европа" и обеща да е гарант и в бъдеще за положителен резултат. Доналд Туск не беше научил на турски "Отечество любезно" и не даде повод за особен оптимизъм. А Тайпи, както го нарича Борисов, си изпя болката и за останалите душевни граници.
Апетитът идва с яденето. Стана ясно, че не само са душевни чувствата на съседа. Беше дошъл с двама готвачи за три часа в България. Искаше си остатъка от обещаните три милиарда евро за бежанците, искаше промяна на отношението на Европа към Турция, либерализиране на визите и изплака душевно, че от 1968 г. чакат да влязат в Европа.
А премиерът домакин "само за българските журналисти" смотолеви почти като на банкянска седянка за исканията на "един български политик, ама да не си разваляме сега настроението". И добави, че има още нерешени въпроси от наша страна към Турция относно възродителния процес, имоти и куп други неказани конкретно неща в двустранните отношения.
В същия ден продължиха да гонят от САЩ и Европа руски дипломати по инициатива на британците. Това съобщи и Доналд Туск. Слава Богу, че ние 140 години след Освобождението още не сме сред изгонващите освободителите си.
Няма да изненадаме никого, ако потвърдим, че резултатите, също като реалните очаквания, от срещата са семпли. С тази среща Варна вече стана известна на Европа... с морското равнище на диалога. Поне временно и експресно изчистиха тревните площи и запълниха дупките по пътя към Евксиноград. И до всяка дупка имаше полицай...
Роден експерт обяви, че с тази инициатива Бойко Борисов остава в историята. А всички ние - пак на задните части на географията! И в "канала на диалога", който продължава с шербет и локуми.

Стотици почетоха паметта на шестте ястребинчета

автор:Дума

visibility 30

Президентът даде Бюджет 2019 на Конституционния съд

автор:Дума

visibility 546

ВСС даде Лозан Панов на Инспектората

автор:Дума

visibility 346

"Малки призми" сменят "рибните перки" по "Графа"

автор:Дума

visibility 348

Швеция свали цената за Грипените

автор:Дума

visibility 210

Месото и хлябът поскъпват след Нова година

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 243

Кутия цигари поглъща 17% от дневния доход на българина

автор:Дума

visibility 301

/ брой: 243

16 000 "жълти жилетки" отново заляха улиците на Франция

автор:Дума

visibility 2

Франция очаква нови погроми на "жълтите жилетки"

автор:Дума

visibility 122

Косово ще прави армия

автор:Дума

visibility 273

ЕС удължи санкциите срещу Русия

автор:Дума

visibility 274

Косово се разпада на две?

автор:Дума

visibility 267

Гафа за "Графа" и покрусеният Крусев

автор:Деси Велева

visibility 638

/ брой: 243

Независимият зависим

автор:Евгени Гаврилов

visibility 438

/ брой: 243

Да почетем ястребинчетата заедно!

автор:Дума

visibility 507

/ брой: 243