19 Април 2019петък04:26 ч.

На фокус

Сделка или не?!

/ брой: 58

автор:Лозан Такев

visibility 986

Уникална държава... Уникална енергетика! Така биха възкликнали и “господарите на ефира”, ако следят внимателно процесите в националното шоу “Сделка или не!?”
От година тече процедура за продажба на ЧЕЗ... От правителството никой нищо не знае...
Става ясно кой печели сделката. Някаква Гинка от Пазарджик... Гинка става малкото име на енергетиката и поне за една трета от потребителите на електричество в България... Тръгнаха анекдоти за Гинка и гинкобилобата и прочие... Гинка вече не е само от Пазарджик, а от енергото.
За Делян Добрев, пишман енергетик и политик, подал оставка и също останал в Народното събрание, това е фалшива новина, а “Гинка от Пазарджик...” става нарицателно в страната ни, бизнеса и националната сигурност...Казахме открито: “42-годишната Гинка от Пазарджик...”, появи се и контрамнение за “28-годишната Корнелия от Крушщовица...” Примери за телевизионно реалити, за шоу... И нищо повече. Само политически и медийни забави. Чакаме и  Национален консултативен съвет при президента...
А странно защо никой не попита Теменужка откъде е... И тя ли е от Пазарджик!? Но тя пък сама си го каза. Също от екрана... “Никога не съм си и помисляла, че ще се занимавам с енергетика... Госпожа Върбакова също никога не се е занимавала с енергетика...” Нищо смущаващо. Като всичко останало по нашите географски ширини... в третото правителство на Борисов от Банкя.
Въпросът явно опира единствено до чисто човешки отношения. Познавали се Гинка и Славчо Върбакови с Теменужка от 20 години. А Теменужка през цялото време се е занимавала единствено с финанси... Не и с енергетика. За енергетика не е и помисляла... Но като енергетик номер едно подава оставка... А Върбакови сега се чувствали виновни за оставката на министъра на енергетиката на републиката... Защо ли!?
Теменужка енергично продължава да се изненадва от факта, че Делян Добрев приема новината със сделката за фалшива. Продължава да се изненадва от представителя на Надзорния съвет на ЧЕЗ Вацлав Пачеш... И си остава след достойната постъпка да подаде оставка успешен министър, продължава да твърди, че никой от правителството няма нищо общо нито с Гинка, нито с енергетиката, нито с националната сигурност също...
Само продължава още да буди съмнение енергичната й заявка за оставка и оставането й в  енергетичната политика. Уникална държава... Уникална енергетика... Уникална политика и уникални политици и енергетици...
 

Токът поскъпва най-малко с 3,5% от юли

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 76

Росен Желязков: На всички е ясно, че корупция в ДАИ има

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 76

Над 600 млн. евро срив на чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 76

Въвеждането на тол системата се отлага

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 76

Светна като крушка

автор:Павлета Давидова

visibility 280

/ брой: 76

България - държава или племе?

visibility 184

/ брой: 76

Докога, г-н премиер?

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 76

За хернията на управляващите

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ