16 Ноември 2018петък10:43 ч.

Лилето да е спокойна

/ брой: 57

автор:Мая Йовановска

visibility 1236

Николай Нанков, който наследи министерското кресло в регионалното ведомство от Лиляна Павлова, е достоен неин заместник. Явно докато припкаше около нея, когато сегашната ни първа евродама оглавяваше строителното ведомство, не си е губил времето. И все по-осезаемо започва да проявява една от най-ярките отличителни черти на Павлова - наглостта.
В момента Лилето се опитва да ни блъфира с едно по-друго лустро. Тя е мирна и усмихната, потопила се е в меката мъгла на европредседателската гостоприемност в очакване (най-вероятно) на поредното министерско кресло, на което да се възкачи, когато свърши лимитираният й мандат. Все още помним обаче арогантните й изцепки. Да припомним една от тях. През 2015-а преди изборите тя беше по-тиха от водата и по-ниска от тревата. За цената на винетките например дума не обелваше, но след вота властта веднага одобри рязкото им поскъпване. На острата обществена реакция, че за хората е непосилно да плащат по 97 лв. за годишен стикер, тя първо се изцепи, че той реално струвал 150 лв. След това се изтъпанчи с цялото си нахалство и заяви, че който не иска да си купува винетка, да не ползва пътищата. Царица на наглостта.
Преди ден пък Нанков на въпрос за некачествено саниране, заради което цяла фасада на сграда се срути на земята от вятъра, заяви: "Някъде цели покриви, цели сгради падат в други страни." Дето се вика, успокои ни човекът. Това не е нищо друго освен явна демонстрация на нежелание да се поеме отговорност, която иначе той като строителен министър носи. Но наглото омаловажаване, смотаване и замитане на проблемите, които тровят всекидневно живота на българите, е запазена марка на правителствата Борисови.
Колкото до Лилето... Тя може да е спокойна. Защото Нанков смело гази по утъпканите от нея пътеки. Горко ни.

 

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 223

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 223

Медиите на Острова скептични за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 223

Лидери от ЕС изразиха задоволство

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 223

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 277

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 538

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 141

/ брой: 223

Датата

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 223