22 Март 2019петък11:36 ч.

Лилето да е спокойна

/ брой: 57

автор:Мая Йовановска

visibility 1388

Николай Нанков, който наследи министерското кресло в регионалното ведомство от Лиляна Павлова, е достоен неин заместник. Явно докато припкаше около нея, когато сегашната ни първа евродама оглавяваше строителното ведомство, не си е губил времето. И все по-осезаемо започва да проявява една от най-ярките отличителни черти на Павлова - наглостта.
В момента Лилето се опитва да ни блъфира с едно по-друго лустро. Тя е мирна и усмихната, потопила се е в меката мъгла на европредседателската гостоприемност в очакване (най-вероятно) на поредното министерско кресло, на което да се възкачи, когато свърши лимитираният й мандат. Все още помним обаче арогантните й изцепки. Да припомним една от тях. През 2015-а преди изборите тя беше по-тиха от водата и по-ниска от тревата. За цената на винетките например дума не обелваше, но след вота властта веднага одобри рязкото им поскъпване. На острата обществена реакция, че за хората е непосилно да плащат по 97 лв. за годишен стикер, тя първо се изцепи, че той реално струвал 150 лв. След това се изтъпанчи с цялото си нахалство и заяви, че който не иска да си купува винетка, да не ползва пътищата. Царица на наглостта.
Преди ден пък Нанков на въпрос за некачествено саниране, заради което цяла фасада на сграда се срути на земята от вятъра, заяви: "Някъде цели покриви, цели сгради падат в други страни." Дето се вика, успокои ни човекът. Това не е нищо друго освен явна демонстрация на нежелание да се поеме отговорност, която иначе той като строителен министър носи. Но наглото омаловажаване, смотаване и замитане на проблемите, които тровят всекидневно живота на българите, е запазена марка на правителствата Борисови.
Колкото до Лилето... Тя може да е спокойна. Защото Нанков смело гази по утъпканите от нея пътеки. Горко ни.

 

"Топлофикация София" пак трупа дългове

автор:Дума

visibility 136

/ брой: 56

"Булгаргаз" ще купува газ извън Русия

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 56

Съдбата на пакета "Макрон" остава неясна

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 56

Няма да има дълго отлагане на Брекзит

автор:Дума

visibility 62

ЕС готов да отложи Брекзит до 22 май

автор:Дума

visibility 173

"Брекзит" се заплете още повече

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 56

ЕНП замрази членството на ФИДЕС

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 56

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 570

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 207

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 238

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 140

/ брой: 56