14 Декември 2018петък20:16 ч.

Шикалките на властта

/ брой: 52

автор:Мая Йовановска

visibility 621

Една от отличителните черти на правителствата Борисови е, че много проблеми в държавата останаха дълго нерешени, че даже се и усложниха през годините. Макар властта неведнъж да е заявявала и обещавала, че ще свърши работа. Това по традиция се случва при изостряне на ситуацията или след инцидент, които обикновено управляващите  се опитват да потушат медийно с обещания. И така до безкрай.
Точно такава е ситуацията с опазването на земеделските територии от градушки, за което отговаря държавата. Работещите в агенция "Борба с градушките" отдавна се трудят в изключително трудни условия и хронично недофинансиране, което им пречи да си свършат работата, защото например не им достигат ракети. Те са се наслушали на обещания. Че и на откровени лъжи. Обикновено това се случва преди началото на активния сезон и при поредни техни протести.
След години шикалкавене МС преди ден обяви, че е подготвена Национална стратегия за развитие на противоградовата защита. Щели да разширят покритието от 25% на 90% от земеделските земи. Щели да изграждат нови 62 площадки. Освен с ракети, щели да бранят продукцията на земеделците и със самолети и т.н. То лошо няма, ама същото това го обещаваше преди две години Десислава Танева като земеделски министър. Тогава тя заяви, че новата по-ефективна система влиза в сила от следващата пролет. Е да де, ама още я няма. Иначе Танева я разбираме - баш работниците от безизходица обявиха гражданско неподчинение и отказаха да отидат на работа заради безумните условия на труд.
Земеделците отдавна искат по-голямо и по-качествено покритие срещу градушки. Готови са да плащат и такса, защото така биха имали защита на продукция за милиарди левове. Властта обаче пак шикалкави, защото в стратегията нито има срокове, нито има сметки колко пари ще трябват за покриване на обещаното и откъде ще дойдат те. 

Президентът даде Бюджет 2019 на Конституционния съд

автор:Дума

visibility 8

ВСС даде Лозан Панов на Инспектората

автор:Дума

visibility 126

"Малки призми" сменят "рибните перки" по "Графа"

автор:Дума

visibility 136

Валери Симеонов е номиниран за "Човек на годината"

автор:Дума

visibility 384

Месото и хлябът поскъпват след Нова година

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 243

Кутия цигари поглъща 17% от дневния доход на българина

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 243

ЕЦБ спира да изкупува дългове

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 243

Косово ще прави армия

автор:Дума

visibility 103

ЕС удължи санкциите срещу Русия

автор:Дума

visibility 115

Евролидерите отрязаха Мей за нови преговори

автор:Дума

visibility 150

Гафа за "Графа" и покрусеният Крусев

автор:Деси Велева

visibility 471

/ брой: 243

Независимият зависим

автор:Евгени Гаврилов

visibility 283

/ брой: 243

Да почетем ястребинчетата заедно!

автор:Дума

visibility 349

/ брой: 243

Как могат да се убиват деца в една европейска държава?

visibility 416

/ брой: 243