26 Март 2019вторник23:18 ч.

Любо Пенев поиска оставката на Кралев

Ники Илиев пък разкри, че спортният министър се гласи за наследник на Боби Михайлов начело на БФС

/ брой: 52

автор:Владимир Николов

visibility 644

Любослав Пенев поиска оставката на спортния министър Красен Кралев. Причината е, че варненецът е взел страна в изборите за председател на БФС и открито е подкрепял преизбрания с 92% от гласовете Борислав Михайлов. Екипът на Пенев определи присъствието на Кралев на конгреса като намеса на държавата във футболните дела, което не се толерира от ФИФА и УЕФА. Бившият президент и бивш изпълнителен директор на Черно море Кралев беше обвинен още, че си затваря очите за редица груби нарушения на настоящото ръководство на футболния съюз, вместо да отнеме лиценза му.
"Нелицеприятно е това, което видяхме по време на нашата обиколка в България. Да, в София и в големите градове може би е добре, но в малките населени места ситуацията е плачевна. С това ръководство няма как да променим каквото и да е", коментира Пенев на пресконференция. "Преди години, когато Михайлов за първи път бе кандидат за президент и прескачаше от един в друг лагер, заяви пред делегатите: "Какво избирате? Статуквото или промяната?" Какво стана обаче след това? Този, който се бореше за промяната, избра статуквото. Ние обаче няма да се откажем. Убеден съм, че ще стигнем докрай и ще победим", каза още Пенев. Той е завел дело около скандалното преизбиране на Михайлов.
Легендата на Левски Николай Илиев, който беше в щаба на Пенев и спряган за негов вице при евентуален успех на конгреса, пък обяви, че се носи слух, че Кралев се гласи за президент на БФС. "Чухме едно изказване на Кралев, който заявява, че следи казаното от опозицията. Така ли трябва да говори? Не трябваше ли да каже, че следи изявите на един от кандидатите? Или слухът, че Кралев ще бъде следващият президент на БФС, е верен? Присъствието му на конгреса бе намеса на държавата във футбола. Той беше главното действащо лице. Г-н министър, подайте си оставката", призова Илиев.

Любо Пенев (вдясно) и Ники Илиев вкупом поискаха оставката на спортния министър Красен Кралев
Снимка Спортал

Предизборно разсрочват 45 милиона лева дългове

автор:Дума

visibility 105

/ брой: 59

ГЕРБ превзе тотално Комисията за финансов надзор

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 59

Борчлии теглят нови кредити, за да покрият старите

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 59

АПИ обяви търг за строителен надзор за 134 км от "Хемус"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 59

Планета за еднократна употреба

visibility 46

/ брой: 59

Парламентът поема контрола над "Брекзит"

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 59

Америка прие закон срещу руския газ в ЕС

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 59

Заплашиха кметства в германски градове

автор:Дума

visibility 49

/ брой: 59