22 Март 2019петък11:37 ч.

Коалиция ЕЖК

/ брой: 48

автор:Георги Георгиев

visibility 927

Комуникацията в управляващата коалиция май никаква я няма и участниците в нея май не говорят помежду си. Вижте какво се получава. В петък сайтът "Клуб Z" обяви, без да посочва източник, че в понеделник премиерът Бойко Борисов щял да се извинява в Скопие за депортирането на евреите от Вардарска Македония и Беломорска Тракия. Чак в неделя Валери Симеонов и компания пишат писмо-възвание, с което се разграничават от премиера, който още не е направил нищо, нито е казвал, че ще прави и го приканват да не се извинява. После, друг информационен ресурс - "Епицентър", който пак се позовава на лице, пожелало анонимност, съобщи, че няма да има никакво извинение, защото това означава признаване на вина и заплаха от искове за обезщетения.
Ей така, по известната формулировка "една жена каза" (ЕЖК), се разви още един, пореден скандал в управляващата коалиция, възникнал сякаш от нищото. Изводът е, че между НФСБ и останалите партии, преди всичко ГЕРБ, или няма никаква комуникация, или напрежението е достигнало до точка, при която разговорите се смятат за мъчно упражнение. Защото какво е струвало на Симеонов и другите трима подписанти под декларацията на НФСБ да се свържат с кабинета на Борисов, да изяснят въпроса и да не дават поводи за разговори за стабилността на управляващите. Явно е имало какво, след като вече дори и слуховете пораждат проблеми.
Скандалната случка е поредната от известно време насам. Преди това бе дрязгата между "Атака" и ВМРО, от една страна, и НФСБ, от друга, за обидите към руския патриарх Кирил, още преди това разногласията с ГЕРБ за Истанбулската конвенция. Да не забравяме обидата на Симеонов, че ВМРО си приписвало успехите на "Обединени патриоти", а на Волен Сидеров, че Цветан Цветанов ще разруши коалицията на "патриотите" с ГЕРБ.
Вътрешните ежби на тези самоназовали се патриоти са си тяхна работа и ако на следващите избори няма да са в коалиция помежду си или с ГЕРБ, не е проблем на гражданите. Самият Симеонов признава, че напрежението е толкова силно, че на следващия вот можело да не са заедно.
Проблем е, че сега, в този момент, те се намират в управлението, където демонстрират безпринципност в името на оставането максимално дълго във властта. Проблем е, че като създават, кой знае дали случайно, скандали по щекотливи за обществото теми, те отклоняват вниманието от далеч по-важните въпроси. Вижте как сега покрай темата за съдбата на тези 11 хиляди мъченици от Беломорска Тракия и Македония темата със съдбата на енергото на 40 процента от българите ще отиде на зададен план поне за няколко дни. Което нищо чудно е да е и целта на задачата.

"Топлофикация София" пак трупа дългове

автор:Дума

visibility 136

/ брой: 56

"Булгаргаз" ще купува газ извън Русия

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 56

Съдбата на пакета "Макрон" остава неясна

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 56

Няма да има дълго отлагане на Брекзит

автор:Дума

visibility 62

ЕС готов да отложи Брекзит до 22 май

автор:Дума

visibility 173

"Брекзит" се заплете още повече

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 56

ЕНП замрази членството на ФИДЕС

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 56

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 570

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 207

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 238

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 140

/ брой: 56