16 Декември 2018неделя23:02 ч.

Моника Станишева опроверга обвързването й с "Инерком"

/ брой: 47

автор:Юлия Кулинска

visibility 407

Моника Станишева опроверга вчера твърденията на ГЕРБ, че има връзка с "Инерком". Вчера в НС Спас Гърневски обвини БСП и ПЕС, че стоят зад сделката за активите на ЕРП-то. По думите на пребоядисания седесар купувачът на активите на ЧЕЗ разпространил до медиите прессъобщение, като автор на прикачения файл е съпругата на Сергей Станишев Моника Йосифова.
"Като човек с повече от 20-годишен опит в журналистиката и във връзките с обществеността, не съм и подозирала, че технологията на черния ПР ще достигне до такова дъно в стремежа на някои политически сили да се разтоварят от огромното гражданско напрежение. В сряда уважаваният от мен вестник "Капитал" публикува информация, в която замесва моето име и името на компанията, която управлявам, "Актив Груп" с "Инерком България" и сделката с ЧЕЗ", се казва в позиция на Станишева, изпратена до медиите. Категорична съм, че нито аз лично, нито "Актив Груп" като агенция имаме нещо общо с ПР-обслужването на г-жа Върбакова или притежаваната от нея компания, подчертава тя. "Всеки човек с по-висока компютърна грамотност може да промени метаданните на документите във всеки файл. Учудващо е, че политическа сила, която претендира да бъде сериозна, може да използва медийни спекулации, неосновани на факти, за своя политическа декларация", смята Станишева. Няма да позволя името ми да бъде замесвано в подобни нелепи сценарии и всеки, който разпространява неверни твърдения за мен, ще трябва да ги докаже в съда, заявява тя.
"БСП не носи отговорност за ничии бизнес дела. Внушенията, които обвързват партията, с едни или други частни интереси, са абсурдни, защото БСП е с ясна и последователна позиция - не някой, а държавата да изкупи ЧЕЗ", заявиха по-рано от левицата.
Гърневски обаче не приключи с псевдоразкритията и обяви, че по време на правителството на Пламен Орешарски, шеф на отдел в ЧЕЗ е предлагал двукратно на енергийния министър Драго Стойнев българското правителство да изкупи компанията обратно.
"Жалко е, че управляващите превърнаха трибуната на НС в място, от което се сипят фалшиви новини. Жалко е как депутатите от ГЕРБ се радват и стискат ръката на човек за откровена простащина", възмути се Стойнев от парламентарната трибуна. "Казвам се Драгомир Стойнев, а не Драго. В парламента сме колеги, а не приятели", иронизира той. "Ако докато бях министър, ЧЕЗ се продаваше, държавата щеше да го купи. Не с национализация, както управляващите се опитват да плашат хората, а изцяло на пазарен принцип държавата влиза в икономиката, съревновава се с частните компании, ако се продава. Ако през 2013-2014 г. имаше официална оферта и официални разговори, досега щяха да ги извадят от самото министерство. Да не се поддаваме на слухове и манипулации, с които да се захранва любопитството на хората за един съществен проблем", предупреди Стойнев.


Преглед на първото електронно съобщение от Гинка Върбакова, с което на стотици лични и редакционни имейли бе разпратен пълният текст на изявлението й пред парламентарните комисии на 1 март, показа интересен факт. Файлът е копиран до адрес iva.stefanova@amic.bg. Ива Стефанова всъщност е директор "Специални проекти" в компанията "АМИ Комюникейшънс България", част от базираната в Чехия голяма пиар консултантска "AMI Communications Group".
ЧЕЗ фигурира като клиент на българската фирма АМИ, която през 2014 г. дори е печелила награди за кампанията си "Кризисна комуникация за запазване на лицензите на ЧЕЗ в България".

Президентът даде Бюджет-2019 на КС

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 244

Стотици почетоха паметта на 18-те ястребинци

автор:Дума

visibility 14

/ брой: 244

Сняг блокира страната

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 244

АФИС: За 11 години доверието в ЕС се е сринало с 20%

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 244

Тръгва поръчката за нов газопровод за 2.8 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 244

3.5 млрд. лв. е печалбата от контрабанда на цигари

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 244

Над 61% достигнаха загубите на вода

автор:Дума

visibility 23

/ брой: 244

Нови столевки с по-добра защита пуска БНБ

автор:Дума

visibility 23

/ брой: 244

Европа кипи от протести

автор:Дума

visibility 41

/ брой: 244

Набор от правила прие форумът за климата в Катовице

автор:Дума

visibility 30

/ брой: 244

В Страсбург почетоха жертвите на атентата

автор:Дума

visibility 16

/ брой: 244

Украйна създаде новата църква

автор:Дума

visibility 33

/ брой: 244

Фейлетонни щрихи на труда

visibility 30

/ брой: 244

Дълговите роби

visibility 49

/ брой: 244

Датата

автор:Дума

visibility 28

/ брой: 244