16 Януари 2019сряда17:38 ч.

Сцена

Памет

Отбелязват рождения ден на Крикор Азарян със спектакъл на негова ученичка

/ брой: 47

автор:Дума

visibility 178

"Това, което мен ме вълнува, е не как живее човекът, а за какво живее"...
                             Крикор Азарян


Брилянтна комедия, която се движи по ръба на стендъп и поезия - това е спектакълът на Ива Тодорова "Приятно ми е, Ива!", който гостува на Театър "Азарян" на 15 март от 19 ч., специално заради честването на рождения ден на Крикор Азарян. Авторската постановка на Ива Тодорова е на Театър 199 "Валентин Стойчев", с постановъчен консултант Стоян Радев, сценична среда Елица Георгиева и Момчил Алексиев, драматургичен консултант Андрей Филипов и фотограф Павел Червенков.
Ива Тодорова завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Крикор Азарян и както се случва с всички негови ученици, това оставя дълбока следа у нея и всичко, с което се занимава. "Правим ли това, което обичаме? Обичаме ли това, което правим? Какво е да си пораснал? А също и каква е връзката между популацията на лешоядите и всекидневието на рекламния директор? А между любовен монолог и изгоряла крушка?", пита авторката на спектакъла и със смях до сълзи представя своята гледна точка, вдъхновена и от досега й с проф. Азарян. "Всеки час по актьорско беше повод за експеримент и радост. И някак неусетно започнах и да чета много, да гледам непрекъснато филми и представления. Коко така разказваше за автори, художници, филми, че веднага ти се приискваше да си част от знанието", споделя още Ива.
През 2015 г., точно на рождения ден на Крикор Азарян, зала 2 в НДК се превръща в Театър "Азарян". Оттогава на тази дата НДК отбелязва раждането на големия режисьор със специално събитие, дело на някой от учениците му.
Театър "Азарян" е с една от най-големите и красиви театрални зали в България, с уникална амфитеатрална форма. На нея вече са били представяни някои от най-известните български актьори и режисьори, както и съвсем млади творци. Първото представление в новия театър е "Чайка" по Чехов - един от любимите драматурзи на проф. Азарян.

Тереза Мей под обстрел от чужди и свои

автор:Дума

visibility 31

Памук поникна на Луната

автор:Дума

visibility 182

Крах за Мей, неизвестност за Лондон

автор:Дума

visibility 192

КАК КОПРИВЩИЦА СТАНА ГРАД-МУЗЕЙ

автор:Петра Ташева

visibility 218

/ брой: 10

Има ли шанс да излезем от батака в земеделието

автор:Въто Христов

visibility 305

/ брой: 10

Софийската централна баня заСПА в музея

автор:Деси Велева

visibility 157

/ брой: 10