16 Януари 2019сряда17:34 ч.

Протестиращи обсадиха МС с искане за оставка

Обединени сме в искането си да отвоюваме България от паралелната държава "Бойко Борисов и Шайка", заяви Корнелия Нинова

/ брой: 46

автор:Юлия Кулинска

visibility 1230

Недоволни граждани обсадиха вчера Министерския съвет и поискаха оставката на правителството на Бойко Борисов заради сделката с ЧЕЗ и разграбването на държавата. С викове "Оставка!" и "Мафия!" те затвориха булевардите "Княз Ал. Дондуков" и "Цар Освободител", като опънаха транспарант с надпис "Глас срещу ГЕРБ = глас за България".
Кордон от десетки полицаи не позволи на протестиращите да влязат в сградата на МС, където се провеждаше редовно правителствено заседание. Те казаха, че искат да връчат на Борисов готовата оставка и той веднага да я подпише.
Митингът "Да му дръпнем шалтера! Оставка!" беше организиран в социалните мрежи и подет от партия  "Възраждане" и Движението за радикална промяна "Българската пролет". Той беше подкрепен от БСП, много НПО и стотици граждани. Участниците в него носеха плакати, на които пишеше: "Гинка за Европейско Разграбване на България", "Бойко Гинкин - Политически джендър с високо напрежение", "Суджук гейт вреди на вас и на всички около вас","Корупцията на ГЕРБ разграбва държавата" и други.
Сред присъстващите бяха и лидерът на БСП Корнелия Нинова, депутати от "БСП за България", както и членове и симпатизанти на левицата. 
Зад Гинка се вижда само един човек и това е Бойко Борисов, заяви пред множеството социалистът Стоян Мирчев. Той предупреди, че утре няма за сметките на хората да е виновна Гинка, а Борисов. Бойко, няма да се дадем, България не е за продан!, извика силно Мирчев.
"Ние не сме, както ни нарече онзи горе, "гадове", а сме се събрали, защото не искаме тази държава да бъде мачкана, не искаме повече да ни ограбват. Нека днес да бъде началото на това, което оттук нататък трябва да се превърне в ежедневие. Тези трябва да си отидат, за да има България", посочи сградата на правителството Таско Ерменков.
Днес ГЕРБ изкупува електроразпределението, утре Топлофикация", вдруги ден водата и така ни превръща в заложници, възмути се Елена Йончева. По думите й за последните години ГЕРБ ни убеждават, че няма корупция. "Казват, че има подобие на корупция. Проблемът обаче не е в нея, а в грабежа. В продължение на 9 години групировката ГЕРБ събираше милиарди. Тя създаде феодални схеми във всеки град. Затова хората продължават да напускат България десет години, след като сме в ЕС. "Кумгейт" има във всеки град и това не е шуробаджанащина, това е схема", категорична е Йончева.
"Г-н Борисов, народът излезе по улицата и всеки ден си казва думата, а тя е "оставка", обърна се към премиера Корнелия Нинова. Тя поздрави участниците в протеста за смелостта да застанат с лицата си срещу властта и да кажат: "Оставка!". Обединени сме в искането си да отвоюваме България от паралелната държава, наречена Бойко Борисов и "Шайка". Да отвоюваме България от паралелната държава на Бойко Борисов и шайката!", призова тя. "Ние не сме гадове, г-н Борисов, ние сме част от българския народ. Ние сме свободни хора. Няма да ни уплашите със заканите, че ще ни гоните до дупка като гадове, които искат да ви свалят. Няма да ни стреснете. Ние сме свободни хора в свободна държава и вие няма да ни отнемете това право", възмути се Нинова. Множеството отговори с възгласи "Оставка!"
"Бойко Борисов опорочи имиджа на България по време на европредседателството. Непростимо унижение е, че той позволи страната ни да е на колене пред "волята на Гинка", отбеляза Нинова.
След края на речта й лидерите на "Възраждане" и на "Българската пролет" Костадин Костадинов и Велизар Енчев се опитаха да връчат искането за оставка лично на Бойко Борисов. След почти 15 минути висене пред вратата на МС, най-накрая Костадинов беше пуснат в сградата. На излизане той сподели, че премиерът не го е приел лично, защото уж го нямало. Ако не подпише, утре пак ще сме тук, закани се Костадинов.
 

Тереза Мей под обстрел от чужди и свои

автор:Дума

visibility 31

Памук поникна на Луната

автор:Дума

visibility 182

Крах за Мей, неизвестност за Лондон

автор:Дума

visibility 192

КАК КОПРИВЩИЦА СТАНА ГРАД-МУЗЕЙ

автор:Петра Ташева

visibility 218

/ брой: 10

Има ли шанс да излезем от батака в земеделието

автор:Въто Христов

visibility 305

/ брой: 10

Софийската централна баня заСПА в музея

автор:Деси Велева

visibility 157

/ брой: 10