23 Март 2019събота07:43 ч.

Фалшименто

/ брой: 45

автор:Ина Михайлова

visibility 1708

Знам ли... Тази "правосъдна" история с лекаря от Пловдив заприлича на реклама на новия екшън с Брус Уилис "Лично правосъдие". Ама не е. След като подозрително мълча, прокуратурата обърна версиите на 180 градуса. Тлъстите заглавия на първите страници в медиите Му "България иска свобода за д-р Димитров" и репортажите за народното въстание в защита на лекаря осиротяха.
Фалшиво свирят, в джаза са тези момчета от прокуратурата. Или не спират да говорят, както правеха за шесторното убийство в Нови Искър, или мълчат, а после продуцират "пет де" екшън.
Нещо съмнително има в прокурорската версия за случая в Пловдив. От защитник на дома д-р Димитров се превърна в хладнокръвен убиец с незаконно оръжие. От рецидивист Плъха израсна до жертва. Горката тълпа! Взеха й героичния доктор! Ако толкоз беше виновен докторът, както рекоха прокурорите, щяха ли да го пуснат? Оркестърът на Цацаров на какво се поддаде - на уличния натиск или на Сценариста? Без коментар защо Плъха е на свобода. И дистанцирано от правния аспект на проблема (аман от разбирачи и по този въпрос!).
Какво ни спретнаха за два дни. Изкараха народа на улиците и Плъха на първите страници на вестниците, за да строят редиците на гинките и да изЧЕЗнат за малко от сцената. Трябва им време за нови опорни точки. Пробутаха ни футболни агитки сред протестиращите. Това сме го гледали, но Сценаристът знае, че паметта ни е къса.
И антициганските нотки не закъсняха. Никой не се замисли, че като едното нищо ромите от "Столипиново" могат да скочат. А властта няма и грам компетентност да се справя с кризи. Като тази с ЧЕЗ например. Или с протестите. Управниците са в паника. Притеснени са, сянката на демонтажа ги натиска, а "Оскар"-ът за главна роля само Николина Ангелкова зърна от червения килим.
Ситуацията е стабилно нестабилна. Една Гинка и един Плъх Му клатят държавата. Затова се прегрупират и употребяват уличния натиск. А той пак е с фалшив привкус. Помните ли как Враца се гневеше и протестираше заради Поничките, задържани за пребития до смърт 18-годишен Тодор? Забравили сте. Утре ще забравите и за д-р Димитров. Важното е днес да ни запалят фитила и да ни канализират енергията където искат. А те искат да викаме за свободата на д-р Димитров. След това ще се обградят с версиите на прокуратурата и буквата на закона. Но се страхуват, че ще излезем на улицата заради съдбата на електроразпределението.
Всичко е фалшименто. Така е от доста време. И какво правим? Готови сме да повикаме заради д-р Димитров, когото героизираха за ден-два, но не крещим, че утре гинките ще ни дръпнат шалтера. Историята с ЧЕЗ е на път да се превърне в далаверата на десетилетието. Пред очите ни крадат всеки ден, на път са да го правят още години, но никой не се хваща за кобура. Сигурно защото електромерът вкъщи не вади нож и някой не е казал, че е цигански. Това ще да е.

Сблъсъците в Сирия продължават

автор:Дума

visibility 14

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 913

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 305

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 337

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 176

/ брой: 56