16 Декември 2018неделя23:00 ч.

Довчера знаехме...

/ брой: 43

автор:Георги Георгиев

visibility 1795

Винаги е интересно да се узнае дали е случайно, че "извънреден директор" на частна компания след среща с министър-председателя атакува в парламента лидера на опозицията и то в момента, когато въпросният премиер е под тежко подозрение, че стои в дъното на страховит скандал. Но какъв е смисълът?
Довчера знаехме, че Българската банка за развитие е изпратила писмо до ЧЕЗ във връзка със сделката на "Инерком". Медии дори вадят точните числа на обещаната сума и за какво е предназначена. После разбираме от ръководителя на банката, че в ЧЕЗ са непрофесионални и премиерът Бабиш е заблуден от борда на компанията. Сега ще чакаме какво ще кажат чехите, но поне временно обвиненията, че държавата, респективно премиерът, са знаели за сделката са неглижирани.
Довчера знаехме, че властта не знае нищо за сделката с "Инерком" и "някаква Гинка от Пазарджик", както каза Борисов. После всички разбраха, че службите са били в течение и са докладвали където трябва, т.е. на Борисов. Всички знаят всичко за всеки, но накрая всички са изненадани. Например дали Делян Добрев вече помни, че миналия петък от изненада нарече новината за продажбата на ЧЕЗ на "Инерком" фалшива новина.
Спорно е дали е играел театър или просто някой не е информирал председателя на енергийната комисия, че една трета от енергото на държавата отива в ръцете на непозната за обществеността фирма. 
Довчера знаехме, че министърът на енергетиката Теменужка Петкова си е подала оставката, защото не искала да има съмнения по сделката, тъй като познавала Върбакова от 20 години. Сега разбираме, че Петкова ще я връщат. Защо? Двете с Гинка Върбакова вече не се ли познават? Значи до миналия петък Петкова се опасяваше от конфликт на интереси, преди Върбакова да купи ЧЕЗ, а сега след като дамата май влиза в отношения с държавата, министърката вече няма да има конфликт?
Довчера знаехме, че българската държава не може да се меси в частни сделки. Внезапно обаче се оказа, че не е така и "премиерът желае да има пълен контрол върху сделката, която сключваме и върху компанията, която ще придобием". Така каза Гинка Върбакова. Прозвуча двусмислено, особено на фона на обвиненията на БСП. Но тук веднага узнахме от Цветан Цветанов, че БСП обслужва някой от кандидат-купувачите и нищо чудно скоро от обвинител да бъде направена обвиняема. Просто заради това, че съществува и им пречи. Никой не му вярва, както и никой не вярва на Борисов, че "гадовете" са му спретнали заговор. Това е част от трагедията, потърпевшите се смеят на начина, по който ги правят на глупаци.
В момента ГЕРБ имат за задача да отметнат от себе си шлейфа на общественото подозрение, а то е огромно. Затова ще работят по сценария "спасител на отечеството", в който главната роля е отредена на Бойко Борисов. Той сега ще разбие заговора, ще закупи активите на ЧЕЗ "в най-тежкия за него момент", ще спаси 3 млн. българи, ще похарчи едни пари, ще ожали света, че са били предназначени за нещо друго, и ще оправдава с този разход всички бъдещи провали на ГЕРБ. Плитко? Ами такова е. Обаче работи. Но ако този път преглътнем това, което ни поднасят, ще сме си заслужили съдбата.
 

Президентът даде Бюджет-2019 на КС

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 244

Стотици почетоха паметта на 18-те ястребинци

автор:Дума

visibility 14

/ брой: 244

Сняг блокира страната

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 244

АФИС: За 11 години доверието в ЕС се е сринало с 20%

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 244

Тръгва поръчката за нов газопровод за 2.8 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 244

3.5 млрд. лв. е печалбата от контрабанда на цигари

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 244

Над 61% достигнаха загубите на вода

автор:Дума

visibility 23

/ брой: 244

Нови столевки с по-добра защита пуска БНБ

автор:Дума

visibility 23

/ брой: 244

Европа кипи от протести

автор:Дума

visibility 41

/ брой: 244

Набор от правила прие форумът за климата в Катовице

автор:Дума

visibility 30

/ брой: 244

В Страсбург почетоха жертвите на атентата

автор:Дума

visibility 16

/ брой: 244

Украйна създаде новата църква

автор:Дума

visibility 33

/ брой: 244

Фейлетонни щрихи на труда

visibility 30

/ брой: 244

Дълговите роби

visibility 49

/ брой: 244

Датата

автор:Дума

visibility 28

/ брой: 244