21 Ноември 2018сряда21:09 ч.

Що бързате?

/ брой: 43

автор:Мая Йовановска

visibility 1088

Покрай гигантския скандал с продажбата на активите на ЧЕЗ у нас властта отново се опита да прокара "хитро" в НС иначе отдавна "закованите" нови изисквания за касовите апарати. Това обаче не успя да стане незабелязано, защото опозицията в лицето на БСП отдавна алармира какво означава това за бизнеса, особено за малките играчи. А управляващите отново играха старата врътка - чрез промени в един закон да изменят друг.
За новите изисквания за касовите апарати и софтуера към тях, които Владислав Горанов си е разписал още през миналата година, стана ясно едва преди две седмици по време на заседанието на парламентарната бюджетна комисия. Тогава дори шефката на комисията Менда Стоянова от ГЕРБ бе изненадана и поиска на следващото заседание подробна информация. Оттогава досега ново заседание по скандалната тема не е имало. Защо въобще да има, нищо, че такъв е редът. Властта в парламента просто си одобри новите изисквания с поредния законов финт по възможно най-йезуитския начин.
Оттогава досега Горанов мълчи за подопечната му НАП, в която, оказа се, между 30% и 70% от оборотите изобщо не се отчитали. А каквато и да е причината за този резултат, няма друг виновен, освен държавата. И НАП. Никой не ни каза и нито колко време са действали тези схеми, нито колко пари са изпомпани. Но новите изисквания вече са одобрени и ще натоварят с нови пари бизнеса. Това е ясно, не е ясно обаче дали от тях ще има ефект. Нито пък някой е правил някакви тестове. Като например с каква скорост ще стигат новите данни до данъчните, натрупването на голямо количество плащания ще води ли до буксуване или директно ще блокира системата на НАП. И накрая, по стара наша традиция, ще се окаже, че не само не са намалили т.нар. административна тежест, а са я увеличили. Явно пак важното е правилните фирми да вземат едни милиони. Що иначе бързате?


 

"Обединени патриоти" се разпаднаха

автор:Дума

visibility 29

/ брой: 227

Бизнесът изригна срещу протестите

автор:Ростислава Иванова

visibility 16

/ брой: 227

63% смятат, че медиите са зависими

автор:Дума

visibility 14

/ брой: 227

Правителствена болница става детска

автор:Дума

visibility 20

/ брой: 227

БЕХ ще спасява ТЕЦ "Марица изток 2"

автор:Дума

visibility 16

/ брой: 227

Бум на фалшиви сайтове около Черния петък и празниците

автор:Дума

visibility 10

/ брой: 227

Агросекторът бележи ръст от 8,9%

автор:Дума

visibility 13

/ брой: 227

Ремонтите на подвижен състав в БДЖ трябва да приключат догодина

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 227

Конгресът и Тръмп в сблъсък за убийството на Хашоги

автор:Дума

visibility 17

/ брой: 227

Меркел пред Бундестага: Да подкрепим пакта на ООН за миграцията

автор:Дума

visibility 13

/ брой: 227

Южнокореец оглави Интерпол

автор:Дума

visibility 15

/ брой: 227

Кратки новини

автор:Дума

visibility 21

/ брой: 227

Партии или диктатура

visibility 15

/ брой: 227